ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Безплатни прегледи за хора с гръдна болка в София

Puls.bg   |   21 август 2017   |   Коментари 0
   
   
Безплатни прегледи за хора с гръдна болка в София

Източник: УМБАЛ „Александровска“

Безплатни кардиологични прегледи за пациенти с гръдна болка ще се проведат в столицата. Специалистите от Кардиологичната клиника на УМБАЛ „Александровска" ще преглеждат в периода 21 август – 08 септември. 
 
Прегледите ще се извършат в приемно-консултативния кабинет на клиниката (вход на ул. „Пенчо Славейков”, срещу баня „Мадара”), всеки делничен ден от 9 до 17.00 часа. 
 
Всеки, който иска да се възползва от възможността за безплатни прегледи, може да си запише предварително час на телефон 02/9230 467. На пациентите не им е необходимо направление от НЗОК. 
 
При 60% от случаите на пациенти с гръдна болка, се касае за такава с неограничен произход. Това са състояния с некардиогенен, стомашно-чревен или белодробен произход. Мускуло-скелетната болка заема около 40% от случаите, като по-големият процент идва от възпалени нерви - интеркостална болка или езофагеален рефлукс. В около 11% от случаите болката в гърдите е причинена от стабилната ангина пекторис и само в 2% от случаите причина за нея е острият коронарен синдром. Други чести клинични белези, комбинирани с гръдна болка, може да са кашлица, синкоп, палпитации, психиатрични отклонения, конституционални нарушения, както и психоемоционални нарушения, породени от тежък стрес - проблеми в работната среда, домашно насилие и други.
 
Пациентите с гръдна болка трябва да бъдат транспортирани максимално бързо до възможно най-близкото спешно отделение. Някои могат да развият остър коронарен синдром или друг кардиологичен дефицит, ако не се реагира на време. 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Зачатие
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter