ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Поддържат системата на Спешна помощ до избора на нов изпълнител

Puls.bg   |   14 август 2017   |   Коментари 0
   
   
Поддържат системата на Спешна помощ до избора на нов изпълнител

Източник: Bulgaria ON AIR

Фирмата, която отговаря за информационно-комуникационните системи на Спешна помощ, ще продължи да ги поддържа до избор на нов изпълнител. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването. 
 
От ДЗЗД „Консорциум електронно здравеопазване“ са изпратили писмо до ресорното ведомство в 18:16 часа в петък. От него става ясно,  че Спешна помощ има „високата социална значимост“ и фирмата няма да преустанови работата на системата от 14 август, както бе посочила. 
 
На 10 август заместник-министър Мирослав Ненков съобщи, че няма да има забавяне на линейките дори и системата на Спешна помощ да спре. На нарочна пресконференция той обясни, че не се очакват проблеми при предаването на адреси или какъвто и да е риск за здравето и живота на пациентите, защото МЗ разполага със собствена паралелна система за свързаност.
 
Във всички Центрове за спешна медицинска помощ са налични и функционират архивиращи системи за приети и отработени сигнали. Категоричен съм, че сътресения няма да има – на практика до подписването на нов договор ще върнем стария режим, по който екипите са работили до 2009 г., поясни миналата седмица д-р Ненков. 
 
 
Припомняме, че договорът между Здравно министерство и ДЗЗД „Консорциум електронно здравеопазване“ изтече на 22 юли. Вече тече обществена поръчка за избор на нов изпълнител, процедурите по която ще продължат около два месеца. Заложената сума е с 1 млн. лв. по-ниска от досегашната.
 
Поддържката на системата на Спешна помощ е много скъпа и Министерство на здравеопазването е в правото си да поиска по-ниска цена. Това заяви пред Bulgaria ON AIR д-р Стойчо Кацаров и изтъкна, че близо милион и половина  е сумата, нужна за издръжката на една общинска болница за година.

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Алтернативна медицина
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter