ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

МЗ: Без забавяне на линейки, ако системата на Спешна помощ спре

Puls.bg   |   10 август 2017   |   Коментари 0
   
   
МЗ: Без забавяне на линейки, ако системата на Спешна помощ спре

Източник: МЗ

Няма да има забавяне на линейки и проблеми в оперативните медицински дейности на екипите при евентуално прекъсване поддръжката на комуникационната свързаност на Спешна помощ в страната. Това гарантира заместник-министър Мирослав Ненков, който днес даде нарочна пресконференция по темата в Министерство на здравеопазването.
 
Припомняме, че фирмата-изпълнител на услугата по осигуряване на комуникационна свързаност и поддръжка на информационно-комуникационните системи на Спешна помощ ще започне поетапно спиране на дейностите от 14 август. Нейният договор със Здравно министерство е изтекъл още на 22 юли. 
 
Вече тече обществена поръчка за поддръжка на информационно-комуникационната система, чийто процедури ще продължат около два месеца.Тя е на стойност 1 млн. лв., като условието е фирмата да снабди с мобилни паник-бутон всеки екип на Спешна помощ.
 
Няма да има забавяне на линейки, проблеми при предаването на адреси или какъвто и да било риск за здравето и живота на пациентите, посочи зам.-министъра и уточни, че във всички ЦСМП на страната са налични и функционират архивиращи системи за приети и отработени сигнали.
 
 
„Категоричен съм, че сътресения няма да има – на практика до подписването на нов договор ще върнем стария режим, по който екипите са работили преди 2009 г.“, каза още той. Най-страшното, което може да се случи, е временно адресите да бъдат писани на ръка, но това по никакъв начин няма да забави екипите до адрес, увери той.
 
По-рано министър Мирослав Ненков се срещна с шефоверте на всички центрове за спешна помощ в страната. 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Еко среда
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter