ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

В Пирогов прегледи при усложнения след травма

Puls.bg   |   07 август 2017   |   Коментари 0
   
   
В Пирогов прегледи при усложнения след травма

Източник: Dreamstime

Тече кампанията "Второ мнение при посттравматични усложнения след травма" в „Пирогов“. Кампанията е инициирана заради зачестилите случаи на посттравматични увреждания. Тази тенденция наблюдава екипът ортопеди травматолози от спешната ни болница. 
 
Всеки вторник, сряда и четвъртък часовете между 10 и 15 ч. до края на август са планирани за профилактични прегледи на пациенти с подобни оплаквания. Те се провеждат от проф. Асен Балтов, проф. Диян Енчев и доц. Михаил Рашков и техните екипи.
 
Прегледите и консултациите са насочени към пациенти, чиито проблеми не минават, въпреки че са преминали лечение, независимо дали то е било оперативно или друго.
 
Пациентите се приемат за консултация и преглед след предварително записан час. Такъв може да се запази при обаждане на тел. 02/9154 457 в делничен ден между 9 - 12 часа.
 
От болницата информират, че е добре да бъде взето направление за травматолог от личния лекар или за рентгенови и лабораторни изследвания, в случай че е необходимо назначаването на такива.
 
 
Консултациите се извършват в Рапортната зала на травматологичния комплекс, намиращ се на втория етаж в централната сграда на УМБАЛСМ „Пирогов” (над Спешното отделение). 
 
Например ортопедите травматолози през последните десетилетия обръщат внимание за промяната спецификата на фрактурите към високоенергийни. Споменавани фактори са зачестяването на травми от практикуването на екстремни спортове и промяна на качеството на костта. При такива травми се получава „разтрошване“ на костта, което носи своите неблагоприятни последици дори и след преминало лечение.
 
Няма определена възрастова група, която може да се определи като подходяща по кампанията. Факт е, че от високоенергийни фрактури страдат предимно млади хора и дори деца. Възрастните се отличават с друга категория травми, които също искат решение. Фокусът на кампанията е насочен към посттравматичните усложнения след прекарана травма.

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Сън
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter