ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Оборудват всички линейки с паник бутони

Puls.bg   |   18 юли 2017   |   Коментари 0
   
   
Оборудват всички линейки с паник бутони

Източник: Министерство на здравеопазването

Министерството на здравеопазването ще оборудва всички линейки с паник бутони, GPS системи и възможност за гласова връзка с охранителна фирма или полицията. Това съобщи министърът на здравеопазването проф. Никола Петров след работна среща между представители на ресорното ведомство, прокуратурата, министрите на здравеопазването и вътрешните работи, директори на някои от големите болници в София и на ЦСМП София. Те се събраха на едно място, за да обсъдят мерките срещу насилието над медици в страната. 
 
"Набелязахме няколко мерки и разпределихме задачите така, че всяка институция да свърши работата... ", каза здравният министър. От своя страна главният прокурор Сотир Цацаров обеща до районните прокуратури да бъдат изпратени указания за определяне на нарочен прокурор, който да осъществява връзка с директорите на болници със спешни приемни отделения. По този начин ще се създаде механизъм между прокуратурата, лечебните заведения и териториално поделение на МВР, който да обезпечи незабавната реакция на органите на реда.
 
МВР ще проведе обследване на лечебните заведения, за да даде предписания на болниците със СПО за осигуряване безопасността на медицинските специалисти и на пациентите, обясни вътрешният министър Валентин Радев. 
 
Данните на прокуратурата показват, че през 2014 г. са образувани 5 досъдебни производства за посегателства срещу медицински специалисти при и по повод изпълнение на тяхната служба. От тях един гражданин е осъден ефективно, един – условно, един – на пробация и един – на глоба. През 2015 г. са образувани 4 производства, а осъдено е едно лице – на глоба. За 2016 г. образуваните досъдебни производства са 2, като осъдени са 4 лица: двама –  условно, а на други двама е наложена глоба.
 
 
Припомняме, че в началото на юни стана поредния случай на насилие над медик – мъж преби д-р Албена Гагова от „Шейново“ заради това, че отказала да му даде плацентата на новородения му син. След това лекари от различни болници в страната, както и пациенти, излязоха на няколко поредни протеста, с които обявиха, че искат по-строги мерки от страна на държавата, за да няма насилие над хората, спасяващи човешки животи.

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Домашно насилие – иска осъзнатост от двамата, за да се прекъсне. Семейна психотерапия с Деница Банчевска и д-р Веселин Христов

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Дентално здраве
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter