ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Вдигат запорите на ловешката болница

Puls.bg   |   17 юли 2017   |   Коментари 0
   
   
Вдигат запорите на ловешката болница

Източник: Министерство на здравеопазването

Запорите на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ в Ловеч ще бъдат вдигнати, скоро персоналът й ще получи оставащата половина от възнагражденията си за февруари и целите заплати за март и април. Това стана ясно след посещение на проф. Никола Петров в лечебното заведение. 
 
Това става възможно след тежките преговори на заместник-министър Мирослав Ненков и заместник-министър Лидия Нейчева да бъдат вдигнати запорите върху сметките на болницата, обясни здравният министър. И изтъкна, че болницата ще получи заем от софийската УМБАЛ „Св. Иван Рилски“
 
Ловешката болница ще получи дарение от лекарства. Намерен е и магистър-фармацевт, който да започне работа в болничната аптека и нещата да се нормализират. 
 
Лечебното заведение ще може да изтегли и банков кредит с договорени преференциални лихви. В него ще гостуват безвъзмездно и доказани специалисти, стана ясно след срещата на здравния министър с ръководството на болницата. 
 
Важно е да върнем и хората при вас... Бъдете отговорни, дайте всичко от себе си. Нуждаем се от вашата подкрепа, обърна се проф. Петров към персонала, който запозна с актуалното финансово състояние на болницата. Той бе категоричен, че вече има по-строг контрол на средствата и всички договори ще бъдат преразгледани: „Прокуристът в болницата ще прегледа и разходите на клиниките, за да е ясно кои как работят. За първи път срещам случай с губеща офталмология... При вас тя е на загуба с 30 000 лева“.
 
На срещата присъстваха също и областният управител на Ловеч Георги Терзийски и прокуристът на болницата д-р Георги Васев.

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Остър и хроничен ентероколит - през топлите месеци

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Детско здраве
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter