ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

104 г. от създаването на първия военен санаториум у нас

Puls.bg   |   12 юли 2017   |   Коментари 0
   
   
104 г. от създаването на първия военен санаториум у нас

Източник: ВМА

Първият военен санаториум в България чества 104 години от своето създаване. Екипът на Болницата за продължително лечение и рехабилитация - Банкя към Военномедицинска академия се събра днес, за да отпразнува своя празник и отчете приоритетите в своята работа. 
 
Основната цел на санаториума е да осъществява съвременно лечение, рехабилитация и профилактика на сърдечно-съдовите, неврологичните заболоявания и такива на опорно-двигателния апарат. Вратите му са отворени не само за контингента на Министерство на отбраната, но и за всички български граждани, каза д-р Георги Давидов, началник на болницата. И се похвали, че има увеличен прием на тежко болни, както и по-високо ниво на лечение. Сред приоритетите на екипа е повишаване квалификацията на медицинските специалисти и поетапно реновиране на сградния фонд, посочи още той. 
 
Началникът на БПЛР-Банкя изказа своята благодарност към ръководството на ВМА, местната власт и служителите на болницата за неуморния труд. Поздравления от името на полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски (временно изпълняващ длъжността началник на ВМА) поднесе професор Любомир Алексиев. Той отчете добрите резултати на санаториума през последните 3 години. „Пожелавам ви да сте живи и здрави, и да продължите със същия ентусиазъм, защото вие си оставате един от най-известните санаториуми в България. Военният санаториум си заслужава името и позицията в здравната система на страната”, обърна се към колектива на болницата проф. Алексиев.
 
Източник: ВМА
 
Санаториумът е в състава на ВМА е от 1998 г., като от 2017 г. е с настоящото наименование - Болница за продължително лечение и рехабилитация /ВМА-БПЛР–Банкя/. Той разполага със 120 легла, разпределени в два блока, свързани помежду си с топла връзка. Ранна рехабилитация, непосредствено след активното лечение на сърдечно-съдовите и мозъчно-съдовите заболявания, както и на заболяванията на опорно-двигателния апарат и периферната нервна система; продължително лечение с последваща рехабилитация и възстановяване през следващите 2-5 години; както и първична и вторична профилактика, са основните направления, по които работи екипът на болницата. 
 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Домашно насилие – иска осъзнатост от двамата, за да се прекъсне. Семейна психотерапия с Деница Банчевска и д-р Веселин Христов

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Здрав ум
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter