ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Д-р Ненков: Стандартът за спешна помощ е почти готов

Puls.bg   |   30 юни 2017   |   Коментари 0
   
   
Д-р Ненков: Стандартът за спешна помощ е почти готов

Източник: Нова тв

"Работи се върху стандарта за спешна медицина, съвсем скоро ще бъде готов". Това заяви пред Нова тв заместник-министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков. И определи информацията за лимит на ражданията екато недоразумение. 
 
„На този етап нямаме причина да се радваме, че проектът за модернизация на спешната помощ е тръгнал, има забавяне в предишни месеци. Ние се опитваме да наваксаме забавянето”, обясни д-р Ненков по повод опасенията, че страната ни може да загуби 160 млн. лв., предвидени за моедернизация на Спешна помощ
 
„ЕС е решил да подари на България 84 милиона евро, за да може нашата страна да си обнови системата на спешната помощ, текат предпроектни процедури. Местата, на които ще бъде инвестирано с тези пари, са над 200”, продължи заместник-министърът. 
 
Д-р Ненков посочи, че Министерство на здравеопазването е свършило голям обем работа по повод проекта за модернизация. „Всички тези над 200 точки са обходени, видяно е от какво има нужда и в момента се подготвя документацията за този проекти. През декември трябва да подадем документите, за да стартира този проект”, допълни той. 
 
 
„Проблемът е това, че беше приета преди 2 г. и половина концепция за развитие на Спешната медицинска помощ. Но в резултат на това, че имаше смяна на министри на здравеопазването през последните месеци, ние не виждаме никакво движение по въпроса. Беше планирано проектът за модернизация на Спешна помощ да стартира в началото на януари 2017 г., но научаваме, че това се отлага с една година“, каза от своя страна д-р Десислава Кателиева, председател на Националната асоциация на работещите в Спешна помощ. 
 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Хранене
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter