ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

БЛС: Анексът към договорите с болниците противоречи на НРД

Puls.bg   |   27 юни 2017   |   Коментари 0
   
   
БЛС: Анексът към договорите с болниците противоречи на НРД

Източник: Istockphoto

„Предложените от Националната здравноосигурителна каса промени в анекс към индивидуалните договори с болничните заведения противоречи на Националния рамков договор за медицински дейности за 2017 г. Това е причината Българския лекарски съюз да отказва да го съгласува“. Това се казва в официално писмо на БЛС, изпратено до д-р Глинка Комитов, директор на Здравната каса. 
 
В понеделник от НЗОК обявиха, че очакват от БЛС да съгласува анкеса към индивидуалните договори с изпълнителите на БМП. „В изпълнение на Решение на Надзорния съвет от 20 юни 2017 г. Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) на 22 юни т.г. подготви за изпращане месечното разпределение на утвърдените по районни здравноосигурителни каси (РЗОК) и лечебни заведения средства за болнична помощ (ЛЗ за БМП) в размер на 1 млрд. 676 млн.лв., като стойността за м. юни е 141 млн. 819 хил.лв. Тази стойност е съществено увеличена в сравнение с досегашните бюджета на ЛЗ за БМП“, гласеще съобщението на Касата. В тази връзка от БЛС отговориха, че очакват от НЗОК да предостави мотиви за предложенията за изменение и допълнение в типовите договори с лечебните заведения. 
 
„Определянето на индикативни стойности за медицински изделия и лекарствени продукти за лечение на злокачествени заболявания и отпадане на правото за надвишаване на индикативните стойности с до 3% е рестриктивно, незаконосъобразно и противоречи на  НРДМД за 2017 г.“, според БЛС.
 
Недопустимо е НЗОК да лимитира задълженията си само до наличието на излишък в болничната помощ, защото такъв не е налице, категорични са от Български лекарски съюз.

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от По-красиви днес
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter