ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Фандъкова иска повече пари за общинските болници

Puls.bg   |   19 юни 2017   |   Коментари 0
   
   
Фандъкова иска повече пари за общинските болници

Източник: Pixabay

Столичният кмет Йорданка Фандъкова иска промяна във финансирането на общинските болници. Това стана ясно от нейно изказване пред журналисти. Тя обясни, че ще настоява за среща със здравния министър проф. Николай Петров по повод орязаните лимити. 
 
Някои от общинските лечебни заведения са на печалба заради това, че са подобрили работата си. Недостигът на финанси обаче започва да се усеща все повече, което неминуемо рефлектира на работата им. Те се нуждаят от апаратура и определени консумативи, за да си изпълняват задълженията, обясни тя. 
 
Градоначалникът обясни, че контролът над общинските болници и тяхната дейност не трябва да спира, но не за сметка на работата на медиците в нея. 
 
 
Фандъкова инспектира ремонта на 12 ДКЦ в квартал „Люлин“, което вече е с нова дограма. След санирането на сградата разходите за отопление ще намалеят с 30-40%.  „Това е първото ДКЦ, в което се осъществяват цялостни дейности за енергийна ефективност. Строителните дейности са в ход от месец май. Те включват цялостна подмяна на дограмата, топлоизолация на сградата, подмяна на отоплителната инсталация и осветлението“, посочи тя. 
 
„Ние не очакваме печалба от общинските лечебни заведения, но бихме се радвали да могат да инвестират и собствени средства, както това прави и XII ДКЦ“, каза още кметът на София и уточни, че в  медицинското заведение е реализиран първият проект от програмата „Джесика“. 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Домашно насилие – иска осъзнатост от двамата, за да се прекъсне. Семейна психотерапия с Деница Банчевска и д-р Веселин Христов

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Взаимоотношения
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter