ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Д-р Димитров: Подписаха тихомълком указанието за лечението на онкоболни

Puls.bg   |   19 юни 2017   |   Коментари 0
   
   
Д-р Димитров: Подписаха тихомълком указанието за лечението на онкоболни

Източник: Bulgaria ON AIR

Указанието за новите промени в лечението на онкоболни бе подписано тихомълком от националната здравноосигурителна каса и Български лекарски съюз. Това заяви д-р Борислав Димитров пред Bulgaria ON AIR. В студиото на „България сутрин“ той обясни защо терапията на тези пациенти ще се плаща според килограмите и височината им. 
 
Това е едно своеобразно ноу хау на българската Здравноосигурителна каса... Смятам, че това решение е продиктувано от реалния недостиг на средства, което е факт, и от невъжмосността на Касата да може да покрие и гарантира в пълен обем лечението на българските граждани, страдащи от такива заболявания, изтъкна той. 
 
"Лично участвах в една от работните групи между Български лекарски съюз, представители на Касата и болниците именно във връзка с проекта с изготвяне на такова указание. На тази среща присъстваха много от управителите, както и лекари от почти всички лечебни заведения, занимаващи се с онкологична помощ", продължи д-р Димитров като заяви, че на въпросното заседание не се е стигнало до решение. 
 
Работна група трябваше да постави проблемите при лечението на онкологични заболявания и, след като се извършат евентуални нормативни промени, едва тогава указанието да бъде факт, отбеляза още той.
 
 
"За съжаление, без участието на другите членове на работната група, което включва и националния консултант по медицинска онкология, това указание беше тихомълком подписано от представители на Лекарския съюз и Националната здравноосигурителна каса в леко променен вид", смята д-р Борислав Димитров
 
Новите промени са в противоречие с нормативната база и създават много проблеми. По този начин Касата принуждава лекарите да нарушават стандартите, което нарушава качеството на лечението, подчерта медикът. 
 
Вижте още от видеото: 
 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Псориазис – засяга не само кожата

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Секс и здраве
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter
Инвестор-Пулс ООД © 2001+ Всички права запазени
Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor-Puls ltd. © 2001+ All rights reserved. Contact Us | Advertising