ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Футболисти дариха кръв безвъзмездно

Puls.bg   |   14 юни 2017   |   Коментари 0
   
   
Футболисти дариха кръв безвъзмездно

Източник: ВМА

Футболисти дариха безвъзмездно кръв във Военномедицинска академия. Така те подкрепиха инициативата на болницата по случай Световния ден на кръводарителя, който отбелязваме на 14 юни. 
 
Административният директор на футболен клуб ЦСКА Милко Георгиев, директорът на ДЮШ Стефан Яръмов, помощник-треньорът Кирил Динчев, както и директорът на пресслужбата на отбора Христофор Христов присъстваха на Деня на отворените врати в Центъра по трансфузионна хематология към ВМА. Заедно с тях бяха и младите надежди на клуба Кристиян Малинов и Пламен Гълъбов. Всички те дариха кръв и призоваха повече хора да последват примера им. 
 
„Този акт е безценен за нас. Благодаря ви!”, обърна се към тях  временно изпълняващият длъжността началник на ВМА полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски.
 
„Искам да благодаря на всички кръводарители за този високохуманен жест. Ежедневно през нашия център преминават десетки хора, които помагат за спасяването на човешки животи”, каза от своя страна началникът на Центъра по трансфузионна хематология към ВМА полк. проф. д-р Румен Попов. 
 
 
„Отзовахме се с абсолютното съзнание, че правим нещо, което е в интерес на обществото и с идеята, че ФК ЦСКА освен пример за спортни постижения, може да бъде пример и по отношение на социални каузи, каквато е тази”, коментира административният директор на отбора Милко Георгиев.
 
Няколко десетки са кръводарителите, които в днешния ден дариха кръв в Центъра по трансфузионна хематология на ВМА. Болницата прави целогодишни кампании за безвъзмездно кръводаряване. Всеки, който иска да направи благородния жест, може да заповядат в болницата всеки делничен ден от 08.00 до 18.00 часа. Хората не трябва да се притесняват да даряват кръв. Самият акт довежда до физиологични промени в организма, които не са опасни за здравето, обясни проф. Попов. 
 
 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Хипертоничните кризи се наблюдават и през лятото

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Хомеопатия
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter