ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Дариха книги за най-малките пациенти на ВМА

Puls.bg   |   14 юни 2017   |   Коментари 0
   
   
Дариха книги за най-малките пациенти на ВМА

Източник: ВМА

Военномедицинска академия получи дарение за своите най-малки пациенти. Театър "Българска армия" предостави близо 100 книжки на децата, лекуващи се в Клиниката „Ушни, носни и гърлени болести” към болницата. 
 
Книгите са събрани благодарение на инициативата "Дари книга, ела на театър", която се проведе в края на месец май. Хиляди българи се включиха в нея, с което зарадваха още малчуганите от Отделението по детска кардиология към Национална кардиологична болница, както и тези, които се обучават в читалището „Георги Димитров“ в село Ковачевци. 
 
"Инициативата е чудесна, защото ни помага да се борим със страшния образ на лекаря и медицинската сестра в очите на подрастващите", каза полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски, временно изпълняващ длъжността началник на ВМА. И благодари на Театър "Българска армия" за ценното дарение.
 
Оборудването на клиниката с детска библиотека е поредната крачка към подобряване комфорта на пациентите, каза още проф. Мутафчийски и показа аквариума с рибки, с който децата се развличат в болницата, както и техните рисунки, направени по време на престоя им.
 
 
„Подобни инициативи трябва да бъдат популяризирани, защото това не са обикновени пациенти. Това не е просто акт на лечение, ние, поставяйки им кохлеарни импланти, връщаме тези деца отново в социалния живот”, коментира от своя страна проф. Венцислав Цветков, който оглавява  Клиника „Ушни, носни и гърлени болести”. И уточни, че той и екипът му ще продължат да помагат на още много деца. 
 
Припомняме, че инициативата на „Българска армия“ събра 3 570 тома книги само за няколко дни. Тя бе подкрепена и от Столична библиотека, Инфо точка читАлнЯта, Синдикална федерация на служителите на МВР и софийско издателство. 
 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Хипертоничните кризи се наблюдават и през лятото

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter