ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

НПО с безплатни скрининги на изложение в София

Puls.bg   |   31 май 2017   |   Коментари 0
   
   
НПО с безплатни скрининги на изложение в София

Източник: IStockphoto

Безплатни консултации и скринингови акции ще проведе Националната пациентска организация. Те ще бъдат по време на изложението „Мисия здраве“, между 2 и 4 юни, в София. 
 
НПО, заедно с някои от най-активните си членски организации, ще се включи в изложението с две шатри. В шатра №2 са предвидени прегледи за общо очно здраве и макулна дегенерация и в трите дни на изложението. Консултациите ще извършват специализанти от водещи очни клиники. 
 
В шатра №7 Национална пациентска организация ще проведе различни активности във всеки от трите дни на изложението. Там на 2 юни Национално сдружение за борба с хепатита „Хепасист“ ще извърши безплатни и анонимни скринингови акции за вирусен хепатит С и за ХИВ. Изследването става с капка кръв от пръста, а резултатите излизат и се получават на място след 5 до 10 минути. Няма ограничения за консумация на храна и напитки за извършването му.
 
В събота, 3 юни, в часовия диапазанон от 10:00 до 17:00 часа, съвместно със сдружение „Виом“ ще се проведат скринингови прегледи на щитовидна жлеза. Посетителите, които до момента не са си правили преглед на щитовидната жлеза, имат роднина с тиреоидно заболяване или са част от групите с повишен риск (планират да имате дете, бременни или наскоро родили, имат оплаквания и др.) ще могат да си направят скринингов преглед и консултация с видни български ендокринолози. Прегледите ще се извършват след предварително записване на място. 
 
 
Събитията по време на третия ден са посветени на диабета и ваксинопрофилактиката. От 10:00 до 16:00 часа Националната асоциация на децата и младите хора с диабет ще измерва кръвна захар и ще проведежда консултации за балансиран начин на живот за деца, младежи и хора с диабет. Консултатнти ще дават съвети за диетичен режим при диабет, както и за други аспекти (здравни и социални) от живота с болестта. Желателно е измерването на кръвна захар да се осъществява на гладно.
 
От Пациентската организация ще поставят акцент и върху ваксинопрофилактиката чрез националната информационна кампания „Ваксинко“. Всички желаещи ще могат да получат информационни материали и консултации от медицинско лице относно ваксините, включени в задължителния и препоръчителния имунизационен календар на България. Ще има експерименти, наблюдение на бактерии под UV лампа, игри и награди, предназначени за най-малките гости на изложението. 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Хомеопатия
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter