ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Д-р Кателиева: Незабавно да приемат стандарта за спешна медицина

Puls.bg   |   25 май 2017   |   Коментари 0
   
   
Д-р Кателиева: Незабавно да приемат стандарта за спешна медицина

Източник: Bulgaria ON AIR

Необходимо е незабавно приемане на стандарта за спешна медицина, който да гарантира безопасни условия за труд на лекарите. Това заяви пред „Фокус“ д-р Десислава Кателиева, председател на Националната асоциация на работещите в спешната помощ. Повод за нейното изказване бе нападението над спешни медици в „Бургасмед“. 
 
„Имаше приет стандарт по Спешна медицина, в който бяха разписани точни какви трябва да бъдат тези мерки за обезопасяване на спешните отделения- да има охрана, която ако е необходимо да бъде и въоръжена, да има паник бутони, да има изолация на буйстващите пациенти. Екипите на спешна помощ да обслужват буйстващи пациенти задължително в присъствие на полицай, да има комуникации между отделните служби за спешно реагиране“, обясни тя. 
 
Екипът на Спешна помощ е карал буйстващ пациент,  но не е бил придружен от полицай, уточни д-р Кателиева.
 
Ако мерките за възстановяване на медицинския стандарт се бавят, все повече лекари ще напускат страната ни и и спешната медицина ще се практикува все по-трудно, смята председателят на Националната асоциация на работещите в спешната помощ. „Едно от нещата, които трябва да бъдат приоритет в тази сфера в свързано с подобряване на дейността и разширяване на спешните медицински отделения“, добави  д-р Десислава Кателиева. 
 
Поредното нападение над лекари е станало на 24 май. Д-р Симеон Пейчев и д-р Александър Симов се опитали да окажат помощ на агресивен младеж. Освен тях е пострадал и охранител на болницата, който е в тежко състояние. Той е със счупен нос и със съмнение за фрактура на крака. Днес му предстои операция. 
 
„Пациентът бе във видимо нетрезво състояние, контактен, в съзнание и повръщащ многократно. Отказваше да му се правят всякакви манипулации, изследвания, вследствие на което ние не можехме да направим нищо за състоянието му“, каза д-р Пейчев, приел агресивния младеж.  Той и колегите му настояват за по-строги мерки за охрана в болниците, за да не се стига до нови случаи като техния. 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Стомашно-чревни проблеми по време на почивка

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Био продукти
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter