ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Д-р Масларска: Педиатърът няма работно време

Puls.bg   |   19 май 2017   |   Коментари 0
   
   
Д-р Масларска: Педиатърът няма работно време

Източник: Станислав Стоянов

Няма работно време за истинските педиатри, отдадени на своята работа. Те трябва да са на разположение на родителите 24 часа, 7 дни в седмицата. Това заяви пред Bulgaria ON AIR д-р Радка Масларска, която преди дни бе наградена за най-добър педиатър в класацията на Puls.bg “Специалистите, на които имам доверие“. В студиото на „България сутрин“ тя обясни защо за нея педиатрията е призвание. 
 
„Много вълнуващо събитие беше. Бях много изненадана най-вече от това, че наградата бе връчена от наш пациент, който вече е на 15 години, претърпял интензивно лечение след раждането“, разказа неонатологът по повод отличието, което получи по време на Форум бременност и детско здраве 2017. И изтъкна, че еди човек не може да се справи с толкова тежка и сериозна дейност, каквато е тази на неонатолозите, затова признанието е не само за нея, но и колегите й, с които работи в един екип. 
 
Педиатрите и неонатолозите са една особена прослойка от медицинските специалисти, която няма как да не е свързана с пациентите, смята д-р Масларска. „Съпругът ми също е педиатър, ние нямаме работно време. Стоим до късно, гледаме нашите пациенти, следим тяхните показатели и съм убедена, че навсякъде е така, говорейки и с други колеги, които са извън България . . . Не може един лекар, който го търсят, за да помага за дете, да не си вдигне телефона“, разказа педиатърът. 
 
Процентът на недоносените бебета е по-голям на фона на намалената раждаемост , каза още д-р Масларска и уточни, че стресът, напражението за реализация, нуждата от себедоказване в работата, носят своите негативи върху здравето на бъдещата майка. „Но основната причина остават много от заболяванията, които придружават бременноста и могат да настъпят усложнения. Инфекциите и многоплодните бременности също“, продължи тя. 
 
Възрастта не е критерий за недоносеност. Това не трябва да плаши жените, когато избират в кой момент да станат майки. Но е много важно те да спазват стриктно съветите на лекарите, които следят и наблюдават бременността да не се доверяват на мнения на приятели, на близки, категорична бе д-р Радка Масларска. 
 
Още от разговора на водещата Константина Живова с педиатъра може да видите от видеото:
 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Остър и хроничен ентероколит - през топлите месеци

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Детско здраве
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter