ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

НЗОК: Няма намаление на направленията

Puls.bg   |   18 май 2017   |   Коментари 0
   
   
НЗОК: Няма намаление на направленията

Източник: НЗОК

Няма намаление на средствата, определени за направления, за второто тримесечие на 2017 г. Това съобщава Националната здравноосигурителна каса на своя официален сайт. 
 
По-рано д-р Галинка Павлова, зам. - председател на Български лекарски съюз, обяви пред Bulgaria ON AIR, че има недостиг на направленията, а Касата прави икономии в извънболничната помощ. "Вместо да говорим за успехите на нашите млади лекари, отново говорим за проблемите в здравеопазването. Ние всички – и пациенти и лекари сме уморени от това, което се случва в здравеопазването... Тази ситуация не е плод на сегашното управление или предходното. В последните 10 години нещата в здравеопазването стават все по-зле и никога не са били толкова лоши“, обясни тя. Ето и официалното изявление на НЗОК за това и други изявления в медийното пространство по темата: 
 
„Във връзка с публикации в медии за 20-процентно намаляване на регулативните стандарти на общопрактикуващите лекари и на лекарите специалисти от извънболничната медицинска помощ в сравнение с първото тримесечие на 2017 г., Националната здравноосигурителна каса заявява, че това твърдение не отговаря на истината.
 
 
Некоректността на информацията се потвърждава от справките в информационната система на институцията за отпуснатите направления за първото и за второто тримесечие на т.г. за изпълнителите на първична извънболнична медицинска помощ (ПИМП) и за специализирана извънболнична медицинска помощ (СИМП), както  следва:
 
Източник: НЗОК
 
Общият брой направления за първична и специализирана извънболнична помощ в двете тримесечия действително е същият, но броят направления за ПИМП е с около 3000 по-малък от този през първото тримесечие. За сметка на това броят направления за СИМП е с около 3000 по-голям, съобщиха от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари по повод становището на Касата. 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Домашно насилие – иска осъзнатост от двамата, за да се прекъсне. Семейна психотерапия с Деница Банчевска и д-р Веселин Христов

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Дентално здраве
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter