ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

БЛС: Парите за лекарства не се контролират

Puls.bg   |   18 май 2017   |   Коментари 0
   
   
БЛС: Парите за лекарства не се контролират

Източник: Bulgaria ON AIR

Националната здравноосигурителна каса не разходва правилно средствата за лекарства. Това заяви пред Bulgaria ON AIR д-р Галинка Павлова, зам. - председател на Български лекарски съюз. В студиото на „България сутрин“ тя коментира, че има недостиг на направления, а Касата прави икономии в извънболничната помощ, което създава напрежение. 
 
Спестената сума може да покрие 3% от исканията на болниците и дефицитите в болничната помощ. БЛС е извоювал пари за лечебните заведения, а те се пренасочват за лекарства, стана ясно от думите на д-р Павлова. "Парите за лекарства, тяхното нарастване, техният темп е неконтролируем“, добави тя. 
 
"Вместо да говорим за успехите на нашите млади лекари, отново говорим за проблемите в здравеопазването. Ние всички – и пациенти и лекари сме уморени от това, което се случва в здравеопазването... Тази ситуация не е плод на сегашното управление или предходното. В последните 10 години нещата в здравеопазването стават все по-зле и никога не са били толкова лоши“, обясни д-р Павлова. 
 
 
"Регулативните стандарти в новия рамков договор са по-ниски с 15-20% на места, в сравнение с предходното тримесечие и за същия период миналата година. В момента пристигат гневни писма от много райони на България", заключи тя.
 
Междувременно вчера правителството одобри промени в надзорните съвети на Националния осигурителен институт (НОИ) и на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Заместник-министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков е избран за член на Надзорния съвет на НОИ, а като представител на Министерството на здравеопазването в Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса влиза г-жа Николина Сотирова, изпълняваща дължността началник на политическия кабинет на министъра на здравеопазването. 
 
Вижте повече от видеото: 
 
 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Домашно насилие – иска осъзнатост от двамата, за да се прекъсне. Семейна психотерапия с Деница Банчевска и д-р Веселин Христов

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter