ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Лимитът за ин витро процедури падна

Puls.bg   |   17 май 2017   |   Коментари 0
   
   
Лимитът за ин витро процедури падна

Източник: IStockphoto

Пада лимитът за ин витро процедури у нас. Това съобщи премиерът Бойко Борисов след заседание на Министерски съвет. „На днешното заседание сме приели доклад на правителството, с което безлимитно осигуряваме финансирането на необходимия брой процедури, колкото докторите преценят че е целесъобразно и ефективно, и щади съответно жените“, обясни той. 
 
„Технологично това, което днес приехме, е изменение в Постановлението за изпълнение на държавния бюджет, с което на практика се осигурява ресурс толкова, колкото е необходим“, каза финансовият министър Владислав Горанов. При изчерпване на средствата за дейности по асистирана репродукция, утвърдени по бюджета на Министерството на здравеопазването, министърът ще предприеме действия за осигуряване на допълнителни средства за тези дейности чрез вътрешнокомпенсирани промени и/или чрез одобряване на допълнителни разходи по бюджета на ведомството за сметка на централния бюджет, съобщиха от правителствената информационна служба. 
 
Изпълнението на постановлението е възложено на министъра на здравеопазването и на министъра на финансите. Чрез него двойките с репродуктивни проблеми ще могат да бъдат оптимално задоволени чрез финансово подпомагане на дейностите по асистирана репродукция, обясниха от кабинета на Борисов. 
 
"Това, което предложихме на правителството, е фондът "Ин витро" да започне да работи по-бързо. Хората, които са ангажирани и са подали документи към фонда, ще бъдат одобрявани в рамките на пет месеца - шест. Освен това предложихме да имат по четири опита, така че всички неуспели ще могат да кандидатстват по още веднъж, което ще е страхотно за тях", каза д-р Георги Стаменов, специалист по репродуктивно здраве. 
 
Миналата година правителството е отделило 12 млн. лв. за фонд "Ин витро"
 
Вижте повече от видеото:
 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Домашно насилие – иска осъзнатост от двамата, за да се прекъсне. Семейна психотерапия с Деница Банчевска и д-р Веселин Христов

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Фитнес и рехабилитация
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter