ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Безплатни прегледи за разширени вени в Бургас

Puls.bg   |   10 май 2017   |   Коментари 0
   
   
Безплатни прегледи за разширени вени в Бургас

Източник: УМБАЛ Бургас

Безплатни прегледи за разширени вени ще се проведат в УМБАЛ Бургас. Съдовите хирурзи от лечебното заведение се присъединяват към Националната кампания, която е под мотото „Венозни дни“. Тя се осъществява със съдействието на Българското национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология и Националното дружество по флебология.
 
В Бургас кампанията стартира на 17 май и е с продължителност до края на месец юни. Желаещите могат да си запишат предварително час за преглед чрез сайта http://venoznidni.com/burgas или на тел. 0884096100.
 
Съдовите хирурзи от УМБАЛ-Бургас, които ще участват в кампанията са:
 
Доц. д-р Валентин Василев,  ДКЦ 1, к-т 312, бул.Стефан Стамболов 76
Д-р Стойчо Шишков, МЦ „Св. Николай Чудотворец“, хирургичен кабинет №18
Д-р Борислав Тръпчев, МЦ “Св. Николай Чудотворец“, хирургичен кабинет №18.
 
 
Статистиката показва, че над 1 500 000 българи имат разширени вени. Само в Бургаска област застрашените са 120 000 души. Много малка част от тях обаче стигат до консултация с лекар. 
 
Разширените вени са прогресиращо заболяване, започващо с болка, оток, чувство на тежест в краката. Хроничната венозна болест се среща два пъти по-често при жените, отколкото при мъжете. Работещите на пълен работен ден, които имат обездвижване на работното място, фамилна обремененост и наднормено тегло, биват засегнати най-често. През последните години все повече млади хора също имат разширени вени. 
 
Остър флебит, кръвотечение от варикозните възли и трофични изменения на кожата (екземи, язви), са едни от сериозните последствия от нелекуването на разширените вени. Най-тежкото е образуването на тромби в разширените вени, които водят до разстройство на функцията на засегнатия крайник. Състоянието може да се усложни и да се стигне до венозна гангрена или хеморагична некроза в острата фаза, което може да доведе до загуба на крайника. Ако тромбът се откъсне, той най-често попада в белите дробове и води до остро животозастрашаващо състояние - белодробната тромбоемболия. Затова лекарите от  УМБАЛ Бургас препоръчват на своите пациенти да ходят по-често на консултации. 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Домашно насилие – иска осъзнатост от двамата, за да се прекъсне. Семейна психотерапия с Деница Банчевска и д-р Веселин Христов

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Релакс
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter