ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Проф. Балтов е спечелил конкурса за шеф на Пирогов

Puls.bg   |   21 април 2017   |   Коментари 0
   
   
Проф. Балтов е спечелил конкурса за шеф на Пирогов

Източник: УМБАЛСМ "Пирогов"

Проф. Асен Балтов, който е временно изпълняващ длъжността директор на УМБАЛСМ „Пирогов“, е спечелил конкурса за нов шеф на болницата. Това потвърдиха от пресцентъра на лечебното заведение пред Puls.bg, но не пожелаха да коментират подробности. 
 
Проф. Балтов е получил най-високата оценка от всички кандидати. За поста се борят още анестезиологът д-р Христина Костадинова и хирургът д-р Константин Димов, които са останали съответно на второ и трето място. 
 
Все още няма официално изявление от Министерство на здравеопазването за това дали проф. Балтов ще оглави лечебното заведение. Процедурата по разглеждане на резултатите ще отнеме няколко дни.
 
Ако политиката в „Пирогов“ се промени, болницата може да печели по 6 млн. годишно, обяви по-рано пред медии проф. Балтов. „Сградата на „Пирогов” е на повече от 60 години. В момента най-новият корпус се състои от детските клиники, противошокова детска зала, детско приемно отделение, детска реанимация и детски операционни зали. Всички други клиники обаче се нуждаят от сериозни ремонти, но това е много дълъг процес и едва ли може да се каже, че ще бъде изпълнен в кратък срок“, добави той. 
 
 
Припомняме, че рокадите в ръководството на УМБАЛСМ „Пирогов“ станаха през февруари тази година. Тогава здравният министър д-р Илко Семерджиев смени членовете на Съвета на директорите - д-р Константин Желев Димов, д-р Атанас Живков Кацаров и проф. д-р Стоян Георгиев Миланов, който подаде оставка като директор и национален консултант по спешна медицина. Така проф. Асен Балтов бе избран за временно изпълняващ длъжността шеф, а новият Съвет на директорите гласува промени в част от ръководството, с което проф. Николай Габровски, началник на клиниката „Неврохирургия“ в болницата стана негов заместник. 
 

Кой е проф. Асен Балтов?

До момента той оглавяваше Първа травматологична клиника в „Пирогов“. Завършил е Медицинския университет в София през 1994 г. Две години по-късно започва специализация по ортопедия и травматология към Втора травматологична клиника на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов”. Работи в спешната болница до месец декември 2006 г. От края на 2006 до февруари 2013 г. е ординатор в Катедра "Ортопедична травматология и реконструктивна хирургия" – ВМА.
 
 
Специалист в областта на оперативно лечение на фрактури и изкълчвания на крайниците и таза; на лечение на политравма и посттравматични увреждания на крайниците; ендопротезиране на стави на горен крайник – рамо и лакът.
 
Проф. Асен Балтов е член на Българската ортопедо-травматологична асоциация. Участвал е в 100 международни конгреси и срещи.
 
 
 
 

 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Жълтеница при новороденото - къде е границата с физиологичното състояние?

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Еко среда
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter
Инвестор-Пулс ООД © 2001+ Всички права запазени
Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor-Puls ltd. © 2001+ All rights reserved. Contact Us | Advertising