ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Имунизирано дете се разболя от морбили

Puls.bg   |   20 април 2017   |   Коментари 1
   
   
Имунизирано дете се разболя от морбили

Източник: IStockphoto

Шестгодишно дете, което вече е имунизирано срещу морбили, се разболя от дребната шарка. То е от пловдивския квартал Столипиново и най-вероятно поставената му ваксина не е била съхранена правилно, съобщава „Дарик“. 
 
Наши лекари са констатирали подобни случаи през 2010 г. , когато имаше голяма епидемия от заболяването у нас. 
 
Само по Великденските празници са диагностицирани 8 нови случая, един от които е на имунизираното дете. Сред болните има има три бебета- на 7 месеца, на 4 и на 5 месеца, като едното се е заразило в детско отделение на болница, където е постъпило за лечение. 
 
 
Общо 63 са заболелите от морбили в Пловдивска област до момента. Има и пет случая от Кричим, селата Ягодово, Златитрап, Йоаким Груево. Данните на РЗИ показват, че сред тях няма такива с тежка клинична картина. 
 
 
136 са имунизираните лица след взетите спешни мерки от Министерството на здравеопазването. До момента у нас имаме само един смъртен случай, а в съседна Румъния- 22. 
 
Морбили е силно заразно инфекциозно заболяване, което протича остро. Причинява се от вирус, което се характеризира с висока температура (треска), хрема, кашлица, зачервяване на очите и разпространяващ се кожен обрив. Болестта се разпространява от човек на човек. Вирусът се пренася по въздушно-капков път чрез микроскопични капчици, които се отделят от носа, гърлото и устата на болен в ранните фази на болестта. Обривът обикновено се появява около 14 дни след заразяването, а инкубационният период трае 1-2 седмици. 
 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (1)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

Гаранция = 0     2017-04-20 23:56:18
Имунизацията не е гаранция за защита от това, за което сме се ваксинирани. На практика се оказва, че не малка част от тези, които са ваксинирани също боледуват, като останалите от това, за което са се ваксинирани.
1 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Остър и хроничен ентероколит - през топлите месеци

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Бебе. Кърмене.
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter