ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

MУ-Варна с кампания за здрави венци

Puls.bg   |   20 април 2017   |   Коментари 0
   
   
MУ-Варна с кампания за здрави венци

Източник: IStockphoto

Кампания под мотото „Погрижи се за венците си!“ ще се проведе от 22 до 24 април във Варна. Тя е организирана от Асоциацията на студентите по дентална медицина-Варна(АСДМ-Варна) с помощта на Студентски съвет и Асоциациите на студентите по Медицина и Фармация във Варна(АСМБ-Варна и АСФВ-Варна), с подкрепата на ръководството на Факултета по Дентална Медицина и Медицински Университет Варна. 
 
Основната цел на инициативата е не само струденти, а и всички жители и гости на морската стплица да обърнат повече внимание на проблемите с венците и да повишат информираността си. По време на нея ще има различни беседи за правилното четкане на зъбите, използването на конци и интердентални четки, както и за употребата на разтвори за промивка на устната кухина.
 
От 11 до 13 часа на 22 април (събота) ще бъде разположен специален пункт в МОЛ Варна, от който гражданите ще могат да получат ценна информация за здравето на техните венци. От 13 до 15 часа на следващия в ГРАНД Мол Варна също ще има пункт. 
 
 
Предвидени са и безплатни профилактични прегледи за диагностициране на възможни проблеми на венците. Те ще се извършат в понеделник, 24 април, между 11:30 и 14:30, на 4-тия етаж, зала 408 във Факултета по Дентална Медицина. 
 
Проблемите с венците заемат второ място след тези с кариеса на зъбите. Гингивалното възпаление протича с кървене, но то може да бъде спонтанно или да е провокирано от четкането на зъбите. 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Домашно насилие – иска осъзнатост от двамата, за да се прекъсне. Семейна психотерапия с Деница Банчевска и д-р Веселин Христов

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Здравен дебат
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter