ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Пациенти искат повече обслужващ персонал в УМБАЛ Бургас

Puls.bg   |   11 април 2017   |   Коментари 0
   
   
Пациенти искат повече обслужващ персонал в УМБАЛ Бургас

Източник: УМБАЛ Бургас

Повече обслужващ персонал, подобряване на битовите условия, обновяване на  инвентара и съобщаване на подробности на близките за състоянието и лечението на пациентите. Това са част от препоръките, които са дали пациенти на УМБАЛ Бургас. Над 100 души са участвали в анкетата на болницата, проведена в периода 23-ти февруари – 23-ти март. Голяма част от тях са посочили, че приемането им с пръстовия автентификатор, който се прилагаше до миналата седмица, ги е затруднил. 
 
Данните сочат, че 87% от анкетираните пациенти биха се доверили на лечебното заведение отново. 74% определят отношението на лекарите към тях по време на престоя им в УМБАЛ Бургас като много добро, 18,4% като добро, а 7,6% като лошо. 61% пък посочват, че отношението на медицинските сестри към тях е било много добро, според 33,8% то е било добро, а според 5,2% -  лошо. 50% от пациентите са оценили обслужването от санитарите като много добро, 42,4% като добро и 7,6% като лошо. 
 
„Целта на анкетните проучвания е да подобрим връзката с пациентите и да им дадем възможност при изписването да посочат какво е било отношението на лекарите, медицинските сестри и санитарите към тях, от какво са останали доволни и от какво не”, коментира изпълнителният директор на УМБАЛ Бургас д-р Мирослав Обрейков. И припомни, че в тази връзка болницата има специален e-mail за сигнали при нередности, на който пациентите могат да получат отговор до 4 дни. 
 
Най-активно в анкетата са участвали пациентите от отделенията по Неврохирургия, УНГ-болести, Ревматология, Съдова хирургия, Гинекология, Обща хирургия, Първо и Второ педиатрично отделение. Някои от тях са използвали възможността чрез нея да благодарят на лекуващите си лекари. 
 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Препоръки при слънчево изгаряне на кожата

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Здравен дебат
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter