ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Д-р Симеонова: Да не хвърляме обвинения срещу Моллов

Puls.bg   |   20 март 2017   |   Коментари 0
   
   
Д-р Симеонова: Да не хвърляме обвинения срещу Моллов

Източник: Bulgaria ON AIR

По случая с Ахмед Моллов може да има някакво разминаване или недоразумение. Аз не бих го нарекла измама, тъй като не съм разговаряла със семейството. Това заяви пред Bulgaria ON AIR д-р Марияна Симеонова, директор на Изпълнителната агенция по трансплантация.
 
Миналата седмица от ИАТ обявиха, че мъжът, който събира пари за трансплантация на бъбрек, не е отстъпвал реда си на по-младо момче. 
 
„Мисля че минаваме в две крайности, което е характерно за нашето общество през последните години, но то пък и е нормално. Това означава, че има раздвижване, защото преди не повече от 10 години имаше едно затишие и ние не чувахме дарителски кампании, не виждахме и деца, които събират пари за своята учителка ...“, обясни тя. 
 
 
"Като директор на агенцията бях длъжна да проверя, в резултат на запитване, разбира се, дали Ахмед е викан за трансплантация. По нашите регистри неговото име го няма в списъците на хората, които са имали съвместимост през последните 6 години", каза д-р Симеонова. И уточни, че все още не е разговаряла със семейството и не знае версията на Ахмед Моллов. 
 
 
"Не бива така да хвърляме обвинения, особено когато хората са болни. Аз смятам, че е по-добре да се случи такова недоразумение веднъж и на други 99 човека от 100 случая да сме помогнали, и не бива да се реагира с предубеждение към следващите случаи", подчерта тя.
 
За 30 години в България са били трансплантирани 57 сърца, 23 от тях през последните 4 години, показва статистиката на Изпълнителната агенция по трансплантации. 
 
Вижте повече от видеото:
 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Остър и хроничен ентероколит - през топлите месеци

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Хранене
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter