ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

БЧК дари линейка на УМБАЛ „Св. Марина“

Puls.bg   |   23 февруари 2017   |   Коментари 0
   
   
БЧК дари линейка на УМБАЛ „Св. Марина“

Източник: УМБАЛ „Св. Марина“

Чисто нова линейка получи УМБАЛ „Св. Марина“ във Варна. Дарението е от Българския Червен Кръст, благодарение на сродната организация Червения Давидов щит и Двунационалната Търговска Камара България – Израел.  Днес председателят на БЧК Христо Григоров връчи официално ключовете на проф. д-р Валентин Игнатов, директор на лечебното заведение.
 
На събитието присъстваха Авиноам Катриели, президент на Двунационалната  търговска камара България – Израел, Коста Базитов, зам. -кмет на Община Варна, проф. Красимир Гигов, генерален директор на Български Червен Кръст, г-н Илия Раев – Председател на Български Червен Кръст – Варна, г-н Емил Магрисо, главен секретар на Двунационалната търговска камара България – Израел, както и проф. д-р Красимир Методиев, който е почетен консул на Израел в България.
 
„Това е дарение, което се дължи на огромната любов и уважение на израелския народ към България и искрено се надявам тя да спасява живот, да е в помощ на Варна и варненци“, каза президентът на Двунационалната търговска камара България-Израел Авиноам Катриели и припомни на присъстващите, че това не е първата линейка, дарена от тях. 
 
Проф. д-р Валентин Игнатов благодари от името на ръководството на болница „Св. Марина“ – Варна за направения жест и изрази надежда, че благодарение на придобитата линейка, ще се подобри бързото транспортиране на пациенти, а също и тежко пострадали хора от хеликоптерната площадка до Спешния център на лечебното заведение.
 
 
Председателят на БЧК Христо Григоров обяви, че с помощта на Израел ще  бъде осигурено допълнително оборудване за новата линейка. 
 
По-късно областният съвет на БЧК в морския град проведе събрание, на което присъства кмета Иван Портних. 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Препоръки при слънчево изгаряне на кожата

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Билки
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter