ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Д-р Гелев: Чакаме 400 нови линейки в следващите 4 г.

Puls.bg   |   17 февруари 2017   |   Коментари 0
   
   
Д-р Гелев: Чакаме 400 нови линейки в следващите 4 г.

Източник: Bulgaria ON AIR

В следващите 4 години ще бъдат закупени 400 линейки за системата на Спешна помощ в страната. Това съобщи д-р Георги Гелев в студито на „Директно“ по Bulgaria ON AIR. И уточни, че проектът за обновление на автопарка вече е стартирал. 
 
В момента старите линейки в столичния спешен център са 92. На първо време се очаква да бъдат закупени около 40. Подмяната е нужна заради амортизацията на част от колиtе, които през изминалата 2016 г. са навъртели 2 млн. и 400 хил. километра, обясни д-р Гелев. 
 
„Да, в една част от линейките има навигация, която за съжаление не е тази навигация, която вие си представяте или разбирате. Тоест да вкарате адреса и да ви покаже най-краткия път“, призна той. И уточни, че става въпрос за навигатори, които са част от GPS-a на самата линейка. Всички коли ще разполагат с такива до средата на лятото или най-късно до есента, смята шефът на Спешна помощ в София.  Той не пожела да даде точна сума за цената на едно устройство, но припомни, че линейката и цялостното й оборудване се предоставят от Минситерство на здравеопазването. 
 
„При нас шофьорите са много опитни, те познават София, ако не детайлно улиците, в кварталите и подрайоните това е ясно, че ги познават. Всички те имат по няколко налични карти на хартиен носител, които се разгръщат“, коментира още той по повод сигналите на пациенти, че линейките се бавят. 
 
„Част от пациентите чакат с часове, но те са една много малка част. Те обикновено да хронично болни и са наши абонати. При всички положения според действащия миналата година медицински стандарт за спешна медицинска помощ, тези пациенти са кодирани с код зелено. Тоест така наречения триаж, който винаги го е имало в Спешна помощ“, обясни шефът на Спешна помощ в столицата. Той е категоричен, че екипите се опитват забавянето да бъде в рамките на нормата. 
 
 
 
 
 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Домашно насилие – иска осъзнатост от двамата, за да се прекъсне. Семейна психотерапия с Деница Банчевска и д-р Веселин Христов

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Бебе. Кърмене.
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter