ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Герджиков: Има забавяне на 2 търга в МЗ

Puls.bg   |   17 февруари 2017   |   Коментари 0
   
   
Герджиков: Има забавяне на 2 търга в МЗ

Източник: Bulgaria ON AIR

Има забавяне в процедурата за обществена поръчка на Министерството на здравеопазването- за застраховане на санитарните автомобили на центровете за спешна медицинска помощ, както и обществена поръчка за охрана на сградите на министерството. Това обяви служебният министър-преседател Огнян Герджиков. Днес той даде пресконференция в Министерски съвет, на която обяви резултатите от проверките по министерства. 
 
Двата търга са единствените проблеми в здравно министерство. Ресорният служебен министър д-р Илко Семерджиев спомена за тях по време на своята пресконференция: "Оспорен е в КЗК търгът за застраховките, в резултат на което процесът може да се забави и да създаде проблеми веднага. Ето защо ръководството на министерството взе решение и децентрализира застраховките, особено "Гражданска отговорност" - да се сключват веднага и то по отделните центрове, защото в противен случай могат да настъпят немаловажни вредни последици". 
 
На пресконференцията не бе коментиран въпросът с проверката на последната обществена поръчка, сключена от екипа на д-р Петър Москов. По-рано д-р Семерджиев обяви, че тръжното досие ще бъде изследвано много внимателно. 
 
Премиерът Герджиков уточни, че за нарушенията на обществените поръчки в МЗ и останалите министерства са изоратени сигнали до компетентните институции. "Отправил съм категорично изискване към министрите всички неотложни обществени поръчки да бъдат възложени по всички правила на закона и да бъдат проследени от инспекторатите и одитните органи по министерства", обясни той, цитиран от Bulgaria ON AIR. 
 
 
Обобщенишят доклад за състоянието на министерствата след управлението на кабинета на Бойко Борисов идвадва седмици след встъпването на длъжност на служебното правителство. В тази връзка Огнян Герджиков посочи, че му е нужно повече време, за да направи по-осбтоен анализ, който ще бъде публикуван от Министерски съвет в понеделник. 
 
Вижте повече от видеото:
 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Псориазис – засяга не само кожата

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Бебе. Кърмене.
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter
Инвестор-Пулс ООД © 2001+ Всички права запазени
Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor-Puls ltd. © 2001+ All rights reserved. Contact Us | Advertising