ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

БЛС официално представлява България в УЕМС

Puls.bg   |   23 октомври 2016   |   Коментари 0
   
   
БЛС официално представлява България в УЕМС

Източник: БЛС

БЛС беше единодушно приет да представлява България в Европейската асоциация на лекарите „УЕМС“. Това се случи на заседание на организацията в Брюксел, в което участваха председателят на Българския лекарски съюз д-р Венцислав Грозев и членът на Управителния съвет проф. д-р Николай Габровски. 
 
Успехът се дължи на упоритата работата на представители на Българския лекарски съюз в продължение на повече от 18 месеца. България беше единствената страна без представителство в „УЕМС" - положение на което беше сложен край.
 
С този акт българският лекар зае своето място в най-голямата европейска съсловна организация. България става 38-мата държава с национално представителство в „УЕМС“. 
 
The European Union of Medical Specialists е най-старата неправителствена медицинска организация в Европа. Обединява над 1,6 милиона лекари с различни специалности от страните-членки на ЕС и асоциираните към него държави. 
 
 
УЕМС отговаря за хармонизиране на обучението по 43-те признати медицински специалности, като работи общо в над 50 медицински направления, приобщавайки представители на академичните среди от всяка от страните.
 
Структурите ѝ са в тясна колаборация както с Европейската комисия и Европейския парламент, така и с европейски медицински организации и научни дружества.
 
На Европейската асоциация на лекарите „УЕМС“ се дължи разработването и залагането на високото качество на здравна грижа в националните медицинските стандарти. Практика е организацията да издава препоръки и да насърчава изпълнението им чрез национално представените медицински организации.

 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Алтернативна медицина
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter