ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Центърът за деца с аутизъм в Горубляне - пред затваряне. Помощ!

Puls.bg   |   04 май 2016   |   Коментари 0
   
   
Центърът за деца с аутизъм в Горубляне - пред затваряне. Помощ!

Източник: Сдружение "Аутизъм днес"

Центърът по приложен поведенчески анализ за деца с аутизъм може да не продължи да съществува, алармираха от Фондация „Стъпка за невидимите деца на България", Сдружение „Тацитус" и Сдружение „Аутизъм днес”. Причината за това е спешната нужда от финансови средства. 
 
В момента се провежда дарителска кампания под мотото „Аз съм аутист - не мога да те стигна. Спри и ми бъди приятел!“.
 
Целта е да се продължи развитието и поддържането на високо ниво на професионална помощ за децата с аутизъм, да се внедряват най-добрите световни терапевтични практики, да се повишава постоянно квалификацията на специалистите, работещи с децата. 
 
Именно това е и най-скъпоструващата част от дейността на центъра, но само така децата ще имат шанса да се включат в социалния живот по максимално естествен и ефективен начин, категорични са от сдруженията. 
 
Необходими са средства и за изготвянето на индивидуални програми за периодична преоценка на всяко тримесечие, следяща развитието и подобряването на състоянието на всяко дете.
 
Финансирането е непосилно за родителите и за това има остра нужда от дарителски средства.
 
"Аутизмът е изпитание за всички – да проверим доколко сме готови да отворим сърцата си за другите. Доколко сме смели да приемем различните! Доколко сме готови да даваме, без да очакваме благодарност! Без да получим дори усмивка!", казва Владислава Цолова, председател на сдружение „Аутизъм днес“ и майка на дете с аутизъм.
 
По думите и всеки лесно може да подмине аутизма, като проблем, който не го засяга. Родителите на тези деца обаче не могат да останат безразлични.
 
Цолова и колегите и са категорични, че Центърът по приложен поведенчески анализ за деца с аутизъм трябва да продължи да работи.
 
 
 

Данните на дарителската кампания: 

 
Дарения могат да се правят на името на: Сдружение „Аутизъм днес”, регистрирано със съдебно решение № 856/2014 на СГС, ЕИК: 176814369, вписано в Регистъра на Юридическите лица с нестопанска цел под № 20150320001/ 20.03.2015 г., адрес: гр. София, район „Младост”, кв. „Горубляне”, ул.”Витоша ”№ 2, представлявано от Владислава Цветанова Цолова- Председател и Мина Янкова Енева-Ламбовски- Почетен председател
 
ЕИК: 176814369 Банкова с/ка: IBAN BG38RZBB91551005533107, BIC:RZBBBGSF, Райфайзенбанк 
 
За дарения през PayPal: invisible.bulgarian.children@gmail.com Или с SMS с текст на латиница DMS AUTISM на единен дарителски номер 17 777 на цена 1 лв. с ДДС (за абонати наTELENOR, VIVACOM и Mtel) и 1,20 лв. с ДДС за потребители на предплатени услуги на трите мобилни оператора! 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Слънцето може да бъде опасно за някои ревматологични болести

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Хомеопатия
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter