ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Арестуваха шефа на Фонда за лечение на деца в чужбина

Калина Донкова   |   20 април 2016   |   Коментари 0
   
   
Арестуваха шефа на Фонда за лечение на деца в чужбина

Източник: iStockphpoto

8 души са задържани за 24 часа при акция на ГДБОП и прокуратурата във Фонда за лечение на деца в чужбина. Директорът на фонда Павел Александров е бил изведен от сградата и също е арестуван.
 
По непотвърдена информация са задържани и други хора от ръководството.
 
От прокуратурата съобщиха, че  разследването по досъдебното производство е за организирана престъпна група за корупционни престъпления.
 
"Участници в групата са длъжностни лица от Център Фонд за лечение на деца, извършвали длъжностни престъпления и получавали подкупи. Задържани за срок от 24 часа са 8 лица, сред които е и директорът на фонда – Павел Александров" се казва още в съобщението.
 
Към момента се извършват предварително разрешени от Специализирания наказателен съд претърсвания и изземвания, обиски на лица и разпити на свидетели. 
 
 
Антимафиотите са нахлули по време на заседание на Обществения съвет към Фонда, на което са разглеждани 50 досиета на деца. 43 от тях са били с положителна оценка за изпращане за лечение в чужбина. Един от случаите е на бебе в спешно състояние. 
 
Заради акцията обаче финансирането на лечението на тези деца е блокирано.
 
По време на разследването, което се води от няколко месеца, са открити са десетки финансови злоупотреби, като тепърва предстои проверка по всички случаи, предаде БНР. Става въпрос за транспортирането на болните деца и семействата им до други държави, настаняването им там и други подобни нарушения. 
 
През август 2014 г. здравният министър д-р Мирослав Ненков върна като директор на Фонда за лечение на деца Павел Александров.
 
Александров бе уволнен в началото на октомври 2013 г., след като управлява фонда в продължение на три години. Тогава здравният министър Таня Андреева обясни, че той е освободен заради нарушения в работата - както административни, така и в сферата на трудовото законодателство. 
 
 

 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Слънцето може да бъде опасно за някои ревматологични болести

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Здравен дебат
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter