ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

ВМА с уникален метод за изследване на тънките черва

Puls.bg   |   10 март 2016   |   Коментари 0
   
   
ВМА с уникален метод за изследване на тънките черва

Източник: iStockphoto

Уникален метод за изследване на тънките черва, както и на дебелото черво, въвежда Клиника по гастроентерология към Военномедицинска академия, ръководена от проф. Крум Кацаров.
 
Диагностицирането се извършва чрез заснемане на 2 до 6 изображения в секунда от видео капсула  с размери 11 mm x 26 mm, тежаща по-малко от 4 грама. След приключване на изследването капсулата се изхвърля от организма по естествен път, съобщават от лечебното заведение.
 
PillCam SB e най-широко използваната и много добре толерирана от пациентите система за капсулна ендоскопия. Тя осигурява прецизно и безболезнено изследване на тънките черва. 
 
Тази процедура е единствен метод и стандарт за откриване на лезии, оценка и проследяване на уврежданията на тънките черва, за откриване на източници на неизяснено кървене от стомашно-чревния тракт и много други заболявания. Прилагана е над 2 милиона пътипри пациенти в целия свят и има проведени повече от 1900 клинични проучвания.
 
Това е минимално извазивен инструмент за директна визуализация на дебелото черво, който допълва колоноскопията. Може да се използва като нейна алтернатива в редица случаи, както и при пациенти, които имат по-висок риск от усложнения от колоноскопия, включително пациенти с кървене, с риск от седация, предишна непълна колоноскопия или при пациенти с възпалителни заболявания на червата.
 
 
Предварителните консултации за капсулната ендоскопия се извършват в Медицински център САНУС 2000, а самото изследване – на територията на Клиника по Гастроентерология, ВМА. Стойността на изследването ще се покрива от Здравната каса, а капсулата ще се закупува от пациента. 
 
Предимствата на капсулната едоскопия са, че е проста, сигурна и неинвазивна процедура, не изисква анестезия или седация, не се прилага йонизиращо лъчение, и не изисква хоспитализация, уточняват още от ВМА.

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Варицела и бременност - опасна ли е?

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Хомеопатия
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter