ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

МЗ е издало разрешения на 4 нови болници през 2015 г.

Миглена Иванова   |   06 януари 2016   |   Коментари 0
   
   
МЗ е издало разрешения на 4 нови болници през 2015 г.

Източник: iStockphoto

Министерството на здравеопазването е издало разрешения за осъществяване на лечебна дейност на четири нови лечебни заведения през миналата година, съобщават от Министерството на здравеопазването.

През 2015 г. разрешения за осъществяване на дейност са получили МБАЛ „Света Параскева“ Плевен, СБПЛР Минерални бани - Полски Тръмбеш, СБР ''Айлин'', с. Минерални бани, и СБАЛ по дентална и лицево-челюстна хирургия – „Медикрон“.

С подаване на заявлението за издаване на разрешение за дейност собственикът на СБР ''Айлин'', с. Минерални бани, е подал декларация, че няма да сключва договор с Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), посочват от министерството.

През миналата година ведомството е издало общо 76 разрешения на 66 лечебни заведения. Сред тях са разрешения за разкриване на нови болници, за преустановяване на дейности, за повишаване или понижаване на ниво на компетентност, за преобразуване на дружеството, за промяна на управлението или на седалището на дружеството, за клинични изпитвания на лекарства и медицинска апаратура, за учебна и научна дейност и т.н.

Общо 27 болници от страната са получили разрешение за разкриване на нови структури – клиники и отделения. При 14 от тях има и разрешение за прекратяване на дейност и/или понижаване ниво на компетентност, допълват от ведомството.С оглед промените в нормативната уредба и в частност - предстоящото утвърждаване на Националната здравна карта, разписана в Закона за лечебните заведения, както и промените в Закона за здравното осигуряване, министерството е изпратило уведомителни писма до всички болници, които са получили разрешения за осъществяване на лечебна дейност (новите лечебни заведения, както и тези с нови дейности), че разрешенията не може да бъдат считани за безусловна гаранция за бъдещо финансиране от НЗОК, уточняват от здравното ведомство.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Билки
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter