ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Македония праща лекари на обучение у нас

Puls.bg   |   13 февруари 2015   |   Коментари 0
   
   
Македония праща лекари на обучение у нас

Източник: Istockphoto

Македония проявява интерес към изпращане на лекари за специализации и обучение в България, заяви македонският здравен министър Никола Тодоров на среща с д-р Петър Москов .

В рамките на срещата двамата министри обсъдиха актуалното състояние на двустранните отношения в областта на здравеопазването и перспективите за тяхното развитие.

От своя страна д-р Петър Москов изрази принципна готовност за подкрепа на македонската страна по отношение обучението на специалисти от съседната ни страна у нас, при отчитане на законодателството ни и в контекста на членството на България в Европейския съюз.

Той подчерта желанието за разширяване на сътрудничеството между здравните министерства на двете страни, а също така и насърчаването на директни контакти между лечебни заведения и медицински университети в България и Македония.

 

Министър Москов и македонският му колега се обединиха около идеята за обмен на информация и опит по провежданите реформи в двете страни.


Двамата изразиха готовност за активизиране на двустранните отношения на базата на споразумението между правителствата за сътрудничество в областта на здравеопазването и медицинската наука.


В рамките на проведената среща беше постигната договореност да се създаде съвместна работна група от представители на министерствата на здравеопазването на България и Македония за подготовка на план за конкретизиране и разширяване на сътрудничеството на базата на междуправителственото споразумение.


Македонският министър ще посети Медицинския факултет на Медицинския университет в София.    


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Диети
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter