ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Лютви Местан поиска оставката на министър Москов

Puls.bg   |   20 януари 2015   |   Коментари 0
   
   
Лютви Местан поиска оставката на министър Москов

Източник: Реформаторски блок

ДПС започва консултации за вот на недоверие към кабинета „Борисов”, ако здравният министър д-р Петър Москов не подаде оставка. Това обяви лидерът на движението Лютви Местан.


Според него д-р Москов е излъгал за статистиката на нападенията над лекари като по този начин е предизвикал етническа нетолерантност  спрямо ромите в страната.


Местан се позовава на данни предоставени му от министъра на вътрешните работи Веселин Вучков, който съобщава в отговор на въпрос на депутата, че случаите са само 17.


В същото време д-р Москов заяви в края на миналата година, че нападенията над медици за 2014 г. са 225. Тогава министърът обясни, че данните са събрани от директорите на центровете за спешна помощ и ръководителите на спешните отделения в страната.


Той отбеляза, че не всички са регистрирани в полицията, тъй като често се случва пострадалите да не подават сигнали от страх за сигурността си.


"Въпросът е какво цели министър Москов с това лъжливо твърдение за 225 регистрирани нападения. Разликата от 17 до 225 проявява механизмите на едно изключително опасно манипулиране на общественото мнение, което се изразява в изграждане на образа на врага, с който носителят на доброто трябва да се пребори.

 

Това е героичният министър, който се бори с едно страшно зло", анализира Местан.

Според него тази манипулация не е безобидна, защото на основата на измислена статистика, Москов е разгърнал цяла кампания за прехвърляне на вината от няколко извършители върху цял етнос.

 

"На тази база той си позволи за оприличи представители на ромския етнос като хора, които са "избрали да живеят като скотове и за това ще бъдат третирани като такива", припомни  думи на Москов лидерът на ДПС.


Той обяви, че няма притеснение да се обърне към всички народни представители да подкрепят подобно искане, защото става въпрос за легитимността на българския кабинет като кабинет в страна членка на Европейския съюз.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Стомашно-чревни проблеми по време на почивка

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Еко среда
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter