ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Майки излизат на Мълчалив поход за живота в 7 града (обновена)

Puls.bg   |   05 юни 2014   |   Коментари 3
   
   
Майки излизат на Мълчалив поход за живота в 7 града (обновена)

Източник: Thinkstock

В събота, на 7 юни, в 7 български града - Стара Загора, София, Варна, Пловдив, Бургас, Разград и Банско, стотици майки ще излязат на Мълчалив поход за живота.

 

Протестът е срещу безумните убийства на пътя, а повод за тихия бунт е нелепата загуба на 4-годишния Паоло, прегазен в пешеходна зона в центъра на Стара Загора.

 

Инициативата е на Сдружение "Зачатие" съвместно с Фондация "Искам бебе", присъединяват се и Фондация "Нашите недоносени деца", Сдружение "Настоящи и бъдещи майки", Българска асоциация на пострадалите при катастрофи и Фондация "Безопасни улици от Валя", Националното движение "Червена пътека за Валя", Фондация "Майки за донорството", Сдружение Бяла лястовица и Двиежение на българските майки.

 

Те настояват за незабавни промени в Наказателния кодекс, за адекватни наказания за убийствата на пътя, завишаване на санкциите за нарушителите на Закона за движение по пътищата, по-добър контрол, както и обезопасяване на пътните зони около училища, детски градини, детски площадки и спирките.


"Всички сме дълбоко потресени от нелепия инцидент. Решихме да изразим своя гняв, своя протест и нежелание да продължаваме да живеем в страх за децата си", пишат родителите.

 

„Приканваме съпричастните хора и от други градове да подкрепят протеста. Да излезем и да защитим бъдещето на страната ни в Мълчалив поход за живота!“, пишат още инициаторите на мълчаливия протест.

 

Шествията ще започнат в 11 ч.

 

В Стара Загора демонстрацията ще започне от сградата на Общината и ще стигне до ъгъла на бул."Цар Симеон Велики" и ул."Кольо Ганчев" - лобното място, където беше убито момченцето.

 

В столицата майките ще изразят своята мъка и искания за справедливост на площад „Народно събрание“.

 

Във Варна е организирано шествие от сградата на Общината до Съдебната палата в града. В Пловдив шествието започва от началото на ул. "Райко Даскалов" пред БНБ и свършва на площад "Централен", в Разград мълчаливият поход тръгва от Общински културен център, а в Банско - от площад "Централен".

 

Към протеста се присъединиха и родители от Благоевград, Русе, Плевен, Габрово, Пазарджик, Сливен, Раднево, Перник, Шумен, Ямбол, Велико Търново. Градовете до този момент станаха 18.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (3)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

...     2014-06-05 19:35:16
ne e za komentar..ujasno e
Ирина     2014-06-05 13:36:08
Като майка, аз ще бъда там! Бъдете и вие, нека кажем \"Стига!\" на убийствата на деца на пътя!
Сдружение Зачатие     2014-06-05 12:23:42
Присъединете се към протеста!
https://www.facebook.com/events/744328748923442/
Да запазим децата на България!
3 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Зачатие
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter