ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Нова онкологична клиника отвори врати в София

Puls.bg   |   17 март 2014   |   Коментари 0
   
   
Нова онкологична клиника отвори врати в София

Източник : iStockphoto

Модерна клиника по медицинска онкология отвори врати в столичната болница "Надежда".

 

Тя бе официално открита от кмета на София Йорданка Фандъкова в присъствието на представители на Комисията по здравеопазване в Парламента, Националната здравноосигурителна каса, пациентски организации, утвърдени медицински специалисти, представители на фармацевтични компании и пациенти.

 

Новата клиника ще бъде част от структурата на МБАЛ за женско здраве "Надежда", където екип от утвърдени онколози-химиотерапевти ще прилагат лекарствено лечение на рак на гърдата, гинекологични и урологични тумори, рак на белия дроб, дебелото черво и други локализации.

 

В нея пациентите ще получат адекватна медицинска помощ в съвременни условия, като лечението ще се финансира изцяло от здравната каса.

 

Тя ще работи в тясно сътрудничество с всички останали звена в модерната болница. Ще се осигуряват както образна диагностика на високо ниво, така и изключително широка гама от лабораторни изследвания.

 

Клиниката по медицинска онкология разполага с дневен стационар за амбулаторно лечение и 5 болнични стаи за общо 30 пациента. За тяхното удобството ще се грижат специално обучени медицински сестри.

 

Условията за престой на пациентите са съобразени изцяло с европейските стандарти.

 

В клиниката ще работи екип от утвърдени специалисти в областта на онкологията. Ръководител на екипа е проф. д-р Константа Тимчева, д.м. - практикуващ лекар от 1975 год., специалист по вътрешни болести и онкология, с европейска диплома за лекарствено лечение на туморите.

 

Проф. Тимчева е ръководила Клиниката по медицинска онкология на СБАЛО - София в продължение на 10 години.

 

Автор е на единствения учебник по специалността в страната, член и председател на Българската асоциация по медицинска онкология и член на Eвропейската асоциация по медицинска онкология.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Домашно насилие – иска осъзнатост от двамата, за да се прекъсне. Семейна психотерапия с Деница Банчевска и д-р Веселин Христов

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Хомеопатия
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter