ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Стартират мащабно проучване в помощ на диабетиците

Puls.bg   |   13 февруари 2014   |   Коментари 0
   
   
Стартират мащабно проучване в помощ на диабетиците

Източник : iStockphoto

Световни лидери в борбата с диабета Boehringer Ingelheim и Eli Lilly and Company обявиха началото на най-мащабното международно проучване за изучаване на ранната комуникация между лекарите и пациентите, които живеят с диабет тип 2.

 

То ще се разработва в партньорство с Международната федерация за борба си диабета и включва повече от 10 000 души, страдащи от диабет тип 2 и над 6 500 лекуващи лекари в 26 страни по света.

 

Изводите ще предоставят по-задълбочени данни за ранните разговори относно диагнозата и кога може да се наложи включване на допълнителна терапия в хода на лечението.

 

Проучването ще изследва и как тези ранни разговори могат да повлияят на общото благосъстояние на пациента.

 

Глобалното проучване ще даде цялостна картина за настоящите нагласи както на лекуващите лекари, така и на хората с диабет тип 2, по отношение на тези важни ранни разговори и ще изясни предизвикателствата или потенциалните области за подобрение.

 

Решенията, базирани на данните от проучването, ще бъдат изследвани от партньорите в областта на диабета Boehringer Ingelheim и Eli Lilly and Company.

 

Целта ще бъде да се подкрепят общопрактикуващите лекари и хората, които живеят с диабет тип 2, за да бъдат те информирани, мотивирани и уверени в своите усилия да управляват активно своето състояние.

 

Очаква се първите резултати да бъдат съобщени през втората половина на 2014 г.

 

България е единствената страна от Източноевропейския регион, която е включена в проучването с 50 общопрактикуващи лекари и 100 пациенти със захарен диабет тип 2.

 

Диабетът е хронично заболяване, което възниква, когато тялото или не произвежда или не използва правилно хормона инсулин. Около 382 млн. души по света страдат от това заболяване.

 

Адекватното и цялостно управление на диабет тип 2 доказано води до по-добри резултати и до намаляване на усложненията, вследствие на заболяването.

 

Наличието на ефективна комуникация между хората, които живеят с диабет тип 2 и техният лекуващ лекар още при поставянето на диагнозата, може да повиши личностното удовлетворение, да подобри качеството на живот, личната грижа и дори контрола върху нивото на кръвната глюкоза и резултатите от лечението.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Фитнес и рехабилитация
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter