ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Днес се провежда акция по кръводаряване

Puls.bg   |   20 януари 2014   |   Коментари 0
   
   
Днес се провежда акция по кръводаряване

Източник : iStockphoto

В навечерието на Деня на родилната помощ, МБАЛ за женско здраве "Надежда" отбелязва своя професионален празник с кампания за доброволно кръводаряване.

 

На 20 януари лечебното заведение се включва в инициативата за насърчаване на кръводаряването "БлагоДаря" на Националния център по трансфузионна хематология.

 

Съвместно с Български алианс по кръводаряване, екипът на болницата ще бъде част от кръводарителската акция на територията на болницата и кани всеки, който желае да дари безвъзмездно кръв да стане част от благородната инициатива.

 

С личния си пример екипът на "Надежда" иска да покаже, че доброволното кръводаряване е важен, безопасен, благороден акт в полза на всички пациенти в нужда и призовава всички здрави българи да даряват кръв и да допринасят за разширяване и утвърждаване на безвъзмездно и доброволно кръводаряване в страната ни.

 

Насърчаването на доброволно кръводаряване и увеличаване броя на безвъзмездните кръводарители е от изключителна важност за осигуряване на необходимите и достатъчни количества безопасни кръв и кръвни продукти.

 

От болницата призовават всеки, който се чувства здрав и е на възраст между 18 и 65 години и има възможност да отдели около час от времето си, да заповяда в лечебното заведение между 11.00 и 15.30 ч., за да стане доброволен кръводарител. В началото се попълва въпросник, чиито отговори ще ориентират лекарските екипи за здравословното състояние на доброволеца, след което той ще бъде прегледан и изследван.

 

Кръводарителите трябва да носят в себе си документ за самоличност.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Релакс
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter