ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Забраната за пушене на закрито остана

Puls.bg   |   13 декември 2013   |   Коментари 1
   
   
Забраната за пушене на закрито остана

Източник: iStockphoto

Пушенето на обществени места остава забранено. Това решиха управляващите вчера. Със 76 гласа "за", 106 "против" и 8 въздържали се законопроектите, които предвиждаха забраната да отпадне, бяха отхвърлени още на първо четене.

 

Предложените изменения допускаха цигарен дим в обособени самостоятелни помещения в заведенията за хранене и развлечения и напълно свободно пушене в игралните зали и в казината и заведенията с изцяло нощен режим на работа.

 

Веднага след като депутатите отхвърлиха текстовете за отмяна на забраната, гражданска инициатива "България без дим" и над 30 пациентски, здравни и природозащитни организации, обединени в коалицията "За живот без тютюнев дим" приветстваха с облекчение отказа на народните представители да либерализират забраната за тютюнопушене на обществени места.

 

По техните думи в пленарната зала са успели да победят здравият разум, моралът и европейската ориентация на обществото. Организациите поздравиха депутатите, които с гласовете си са отстоявали мечтата на хиляди граждани да живеят като достойни европейци и да отглеждат тук здрави деца в чиста здравословна обществена, а и политическа среда.

 

От "България без дим" продължават действията за спазване и прилагане на действащите закони, в подкрепа на държавните здравни инспектори и се обръщат добронамерено към нарушителите с молба за толерантност и спазване на закона.

 

Предстоят и съвместни проверки на доброволци на инициативата с държавни здравни инспектори по натрупалите се в последно време граждански сигнали за нарушения на забраната.


Още по темата:

   
   

реклама  




Коментари (1)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

Станислав     2013-12-13 11:18:45
УРРРАААААААА!
1 намерени, страница 1 от общо 1  1 



Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Стомашно-чревни проблеми по време на почивка

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Йога и медитация
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter