ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Стартира проект за съпричастност към хората с невромускулни заболявания

Puls.bg   |   04 декември 2013   |   Коментари 0
   
   
Стартира проект за съпричастност към хората с невромускулни заболявания

iStockphoto

Мащабна информационна кампания, която да насочи общественото внимание към хората с мускулна дистрофия, стартираха от Българската асоциация за невромускулни заболявания.

 

Проектът "Съпричастност към хората с невромускулни заболявания", финансиран от европейските фондове, цели да се създадат предпоставки за активно социално включване на засегнатите от заболяването, както и подобряване на качеството им на живот, като се преодолее тяхната изолация чрез популяризиране и активна политика за социална промяна.

 

По време на кампанията, която ще продължи и през следващата година, в сайта на асоциацията ще могат да се видят информационни материали и социален ТВ клип, който дава яснота на широката общественост за проблемите на болните от мускулна дистрофия и техните семейства.

 

Предвидени са и мероприятия в няколко български града, насочени към регионалните власти и институции, училищата и детските градини и бизнеса.

 

В градове като Видин, Благоевград и Нова Загора предстои да бъдат открити центрове, където ще се предоставят помощ и подкрепа за активно социално включване в съответствие с индивидуалните потребности на хората с невромускулни заболявания, което спомага за намирането на ефективни решения на проблемите им, включително и разширяване на възможностите за намиране на работа.

 

Основен проблем на болните е липсата на средства и политики, насочени към тяхната интеграци. В комбинация с ниската социализация, трудният достъп до образованието и работа, пациентите с невромускулни заболявания са поставени в изолация, а това оказва влияние и върху по-ниската продължителност на живота им, която е една от най-ниските в Европа.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Остър и хроничен ентероколит - през топлите месеци

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Био продукти
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter