ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Проект „Подобряване на безопасните условия на труд" в УМБАЛ ”Александровска”

Puls.bg   |   27 май 2013   |   Коментари 0
   
   
Проект „Подобряване на безопасните условия на труд

Източник: Istockphoto

Проект „Подобряване на безопасните условия на труд в УМБАЛ ”Александровска” ЕАД” е одобрен за финансиране от Европейския социален фонд. Болницата е бенефициент по процедура за безвъзмездна финансова помощ BG051PO001-2.3.03 „Безопасен труд” на ОП „Развитие на човешките ресурси” и получава желаната сума от 199 346,58 лв.

При успешно реализиране на проекта ще се подобри работната среда на служителите на лечебното заведение. Предвидено е закупуване на лични предпазни средства и специално работно облекло за всички лица, при дейността на които се отчита риск. Една от целите на проекта е усъвършенстване на концепцията за превенция на рисковете от злополука на работното място.

До края на 2013 г. проектни дейности за близо 18 000 000 лв. ще бъдат реализирани в лечебното заведение  Предстои внедряването на още 14 позиции нова техника и апаратура за доизграждане на Центъра за ранна диагностика и лечение на онкологични заболявания в УМБАЛ "Александровска», строително-ремонтни дейности в някои от най-старите структури на болницата, разкриване на „Център за профилактика на захарен диабет тип 2” към Клиниката по Ендокринология и др. Средствата са осигурени по програми на ЕС, СРИП на МЗ, международен фонд „Козлодуй”, от държавния бюджет и от собствени приходи.

До края на календарната година университетските клиники ще получат медицинска апаратура за научни цели на стойност около 2 000 000 лв. по програма на Медицински университет – София.

През месец април УМБАЛ Александровска отбеляза ръст в реализираните клинични пътеки с 24%, спрямо 2012 г. Ръководството на болницата следва стриктна финансова политика, която цели да обезпечи устойчивото развитие на здравното заведение. Част от приоритетите му е да гарантира безопасни и модерни условия на труд, които все повече да позитивират отношението към услугите, предлагани от него, да привлича инвестиции и човешки ресурс. Подобно на 2012 г., новото ръководство предвижда положителен финансов резултат и липса на просрочени задължения към доставчиците в края на 2013 г.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Домашно насилие – иска осъзнатост от двамата, за да се прекъсне. Семейна психотерапия с Деница Банчевска и д-р Веселин Христов

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Сън
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter