ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Благотворителен концерт в подкрепа на инициатива "За живот"

Puls.bg   |   30 януари 2013   |   Коментари 0
   
   
Благотворителен концерт в подкрепа на инициатива

Източник: Istockphoto

На 4.02.2013, Световния ден за борба с рака, от 19 ч. в Централния военен клуб в София ще се състои благотворителен концерт с участието на Биг бенда на БНР, с диригент Антони Дончев и солисти Васил Петров и Камелия Тодорова.

Събитието е в подкрепа на Дарителска инициатива „За живота” под патронажа на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова. Концертът се организира от инициативен комитет с почетен председател проф. д-р Иван Черноземски и с подкрепата на Столична община, Министерството на здравеопазването, Министерството на отбраната, Кантус Фирмус, Тикетс БГ и др.

Билетите на стойност 15 лв., могат да се закупят на касата на „Кантус Фирмус” в зала „България”, както и онлайн на www.ticketsbg.com

Инициативата „За живота” си поставя за цел набирането на средства, които да осигурят съвременно лечение на жените, страдащи от рак на гърдата. С тях ще бъде закупен първият и единствен в България апарат за лъчелечение по време на операция. С този апарат болните с рак на млечната жлеза ще могат да имат само в един ден прецизно насочено лъчелечение в хода на операцията. Така йонизиращата радиация се поглъща в най-ранния момент и директно въздейства в туморното ложе. Използването на интраоперативно лъчелечение редуцира продължителността на последващото външно облъчване (перкутанно лъчелечение) с 7-15 дни или дори го избягва напълно при болни с най-ранен рак.

Този вид лечение се използва при петдесет процента от болните от рак на млечната жлеза и при всички други онкологични заболявания, при които наличната съвременна апаратура у нас не би могла да помогне. Апаратът, чиято цена е около 3 000 000 лева ще бъде дарен на „СБАЛ по Онкология” ЕАД, водещата онкологична болница в България и ще бъде инсталиран в Операционен блок.

 


 

 

Повече за Дарителската инициатива може да научите на www.zajivota.org


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Стомашно-чревни проблеми по време на почивка

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Бременност и раждане
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter