ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Кръводарителска акция стартира в столичен мол

Puls.bg   |   13 декември 2012   |   Коментари 0
   
   
Кръводарителска акция стартира в столичен мол

източник: iStockphoto

Националният център по трансфузионна хематология разкрива временен пункт за безвъзмездно кръводаряване в столичния МОЛ “Сити Център София“. Мобилният пункт предстои да бъде разположен в партера на търговския обект от 15 до 18 декември. Всеки ден акцията се провежда между 11.00 и 16.00 часа. 

 
Инициатива е част от целогодишните дейности за стимулиране на кръводаряването. Към момента Националният център по трансфузионна хематология разполага с достатъчни количества кръв и кръвни продукти. 
 
По традиция кръводарителските акции на центъра се провеждат около големите български празници. Разкриването на временния пункт е по повод предстоящите Коледни и Новогодишни празници. 
 
Задължително изискване е кръводарителите да представят документ за самоличност и предварително да попълнят въпросник за здравословното си състояние. Кръводаряването става само след извършване на преглед от лекар и експресно тестване за определяне на кръвната група и нивото на хемоглобина.  
 
Всеки дарил кръв получава резултатите от направените му изследвания за кръвна група, СПИН, сифилис, хепатит В и хепатит С. Извършените изследвания са напълно безплатни. 
 
От центъра за трансфузионна хематология напомнят, че минималният срок между две кръводарявания трябва да е най-малко 60 дни. Не трябва да са приемани и лекарства през последните 48 часа. 
 
Експертите съветват и 2-3 дни преди кръводарителския акт човек да се храни редовно и разнообразно, за да повиши силите на организма си и качеството на кръвта. Кръводаряването не трябва да се извършва на гладно, а кръводарителят трябва да е здрав и отпочинал.

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Остър и хроничен ентероколит - през топлите месеци

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Релакс
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter