ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Стартира проект за превенция на рака на гърдата

Женя Величкова   |   18 октомври 2012   |   Коментари 0
   
   
Стартира проект за превенция на рака на гърдата

източник: iStockphoto

Проект за превенция на рака на гърдата стартира Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания и приятели (АПОЗ), съвместно с рекламна агенция „Реформа“ и издателска къща „Жанет 45“.

 

Инициативата включва раздаването на 2000 копия на книгата на Рей Клуун „Отива една жена при лекаря“. Книгата се разпространява безплатно. 

 
Идеята на проекта е да събуди инстинкта на самосъхранение в жените. „Избрахме да го направим с книгата „Отива една жена при лекаря“, защото тя има точно такова въздействие и провокира читателката да си запише час за профилактичен преглед при мамолог.“, поясни за Puls.bg Евгения Адърска, председател на АПОЗ.
 
В книгата са приложени и допълнителни страници с информация за медицински кабинети, в които жената може да се запише за профилактичен преглед. 
 
Хората трябва да бъдат стимулирани да проверяват здравето си, преди да получат симптоми, подчерта Евгения Адърска. Изключително важно е ракът на гърдата да се установи в начален стадий. Когато заболяването е открито рано, животът ни не е в условно наклонение, а дава нови възможности, смята председателят на Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания. За съжаление, все още често заболяването се открива в късен етап, когато чудеса не са възможни, допълни Евгения Адърска. 
 
Желаещите да получат безплатен екземпляр на книгата трябва да посетят Фейсбук страницата „Отива една жена при лекаря“. Когато стигнете до края на книгата, предайте я нататък - на своя позната или непълно непозната жена, за да направите животоспасяващото пътешествие на историята възможно най-дълго, призовават организаторите на инициативата. 
 
Всяка книга има уникален код, чрез който се проследява пътят й. Получилите книгата, е необходимо да въведат този код в секцията „Регистрирай книга“ във фейсбук страницата на проекта. 
 
„Кампанията във Фейсбук ще донесе много информация, тя създава своеобразно общество, което може да обсъжда свободно темата за рака на гърдата... За нас е важно да разберем и до колко здравната система е подготвена да поеме една образована и ангажирана със здравето си вълна от жени.“, подчерта Евгения Адърска. 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Бебе. Кърмене.
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter