ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Безплатни прегледи в Кожните кабинети на „Александровска“

Puls.bg   |   07 май 2012   |   Коментари 0
   
   
Безплатни прегледи в Кожните кабинети на „Александровска“

източник: iStockphoto

Безплатни прегледи при специалисти по дерматология предстои да се проведат на 9 май 2012 г. в УМБАЛ „Александровска“. Инициативата е част от Националната кампания Евромеланома 2012 за профилактика на рак на кожата, която се организира за седма поредна година. 

 
Прегледите ще се извършват от 8.00 до 14.00 часа в консултативни кабинети №102, 118 и Кабинет по физиотерапия на Клиниката по Кожни и Венерически Болести и кожни кабинети № 103 и 105 на ДКЦ „Александровска”. 
 
Необходимо е предварително записване на телeфони: 02/9230 494; 02/9230 454; 02/9230 447; д-р Виолета Нанкова, кожен кабинет №103, от 09 до 13 ч., тел.: 0887 444427; д-р Валентин Велков, кожен кабинет №105, от 09 до 13 ч., тел.: 0885 828424. 
 
От края на миналата година ДКЦ „Александровска” разполага с дерматоскоп - уред, който позволява увеличаването на кожните структури и детайлното им разглеждане.
 
Дерматоскопският метод е безболезнен и се прилага за изследване на бенки и други кожни образувания с оглед профилактика и ранна диагностика на злокачествените кожни заболявания - меланома малигнум, базоцелуларен карцином и др. Методът помага без интервенции да се разграничат доброкачествените от злокачествените кожни образувания.
 
Кампанията Евромеланома 2012 се организира от Българското Дерматологично дружество. Инициативата е под егидата на  Европейската академия по дерматология и венерология (EADV). 
 
Цел на кампанията е да се насочи общественото внимание към рисковете на кожното здраве, да се установят ранните признаци на увреждане на кожата и предоставянето на информация за минимума мерки, които трябва да се спазват за намаляването на този риск. 
 
От Българско дерматологично дружество апелират към всички забелязали кожни образования по тялото си, които се променят, нарастват, кървят или пигментират, да потърсят незабавно консултация с дерматолог. Кожният рак е лечимо заболяване, когато се открие рано и се лекува навреме.
 
Списък на останалите медицински центрове и дерматолози, които ще се включат в кампанията, можете да видите тук

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter