ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

БЛС: Недоказаните обидни квалификации подлежат на санкции

Puls.bg   |   19 декември 2011   |   Коментари 10
   
   
БЛС: Недоказаните обидни квалификации подлежат на санкции

Източник: Dreamstime

Във връзка със зачестилите атаки срещу лекари на извънредния събор Българският лекарски съюз призова цялото общество към толерантност и взаимно уважение.

Според съсловната организация с незаслужената медийна и институционална атака срещу лекарите се крие опит за отклоняване на общественото мнение от нерешени и задълбочаващи се проблеми в здравеопазването.

Според тях проблемът ескалира в граници, при които губи българското общество като цяло – тотално се разруши свещеното доверие между лекар и пациент, стигна се до обезверяване на пациентите, дори страх и озлобяване, се пише в декларацията, изготвена от делегатите на събора.

Този негативизъм от друга страна рефлектира и върху лекарите, като породи у тях страх и несигурност. Подобни усещания са фатални при изпълнението на рискови и животоспасяващи дейности.

От БЛС обръщат внимание, че срещу недоказани обидни квалификации по отношение на професионализма и етичността на лекари се подлежи на санкции от съответните институции.
 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (10)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

delcheva     2016-03-18 21:23:35
to i a u4itelite e taka- s daskalite, de, ama nakzanie za nedokazani obidni kvalifikacii kym u4iteli ne sa predvideni, nali?! daksalite da mrat!!! tova e mnenieto na ob6testvoto!...a koi formira tova mnenie???????!
пит     2014-11-13 22:22:03
Мили съграждани нека благодарим на малкото останали съвестни лекари наистина са малко за жалост. Просто 60% от гилдията са забравили че са положили Хипократовата клетва и са се превърнали в търговци и вместо Добър ден ти правят бърз анализ по вида и така те посрещат.Жално ми е че комшията почина на 45г от неизлекувана пнеумония защото нямаше пари и не получи адекватното лечение.все се говори и шуми около далавери ,конфликт на интереси на политици и бюрократи,за лекарси грешки но само това
невежият     2014-04-05 14:35:04
Трява да се промени системата,начинът на мислене,стандартът.Засега сме я закъсали здравата,понеже държавата е абдикирала и функционира на автопилот.
biljana     2013-08-19 17:54:01
Какво е заплащането? Другите за колко работим? Лекар се става по призвание, а те стават заради пари. При това са затворена каста откакто сме в \\\\\\\"демокрация\\\\\\\". Само деца на лекари и връзкари, то затова е такова и качеството им. Всеки интелигентен човек може да преценява по-добре от тях. Това, разбира се, е с малки изключения и те си го знаят кои са. Когато си човечен, внимателен и добър специалист не се обиждаш, когато говорят за другите ти колеги, защото сам търпиш последици от техните беозобр
Лина Йосифова     2012-12-03 10:52:08
Хора, замислете се, преди да оплювате лекарите! Трябва да сме благодарни, че и толкова са останали в България, защото при това заплащане и при тези условия на работа - особено за джипитата и Спешните центрове - скоро съвсем няма да има кой да ни лекува...Главната причина според мен е това, че не всеки човек е роден за лекар, и подборът на кандидат-студентите трябва да става с тестове, и то не един, а серия, като се започне от по-ранните години на детето. Но това е въпрос на генерална политика, защото включва и образователната ни система.
Дано има кой да се замисли, но преди това нека се замисли всеки, застанал пред изборните урни догодина!
10 намерени, страница 1 от общо 2  1   2   Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Новини. Дебат
реклама
Изгодни оферти
Още от Релакс
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter