ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Йогата в терапията на болките в кръста

Puls.bg   |   11 юни 2007   |   Коментари 0
   
   
Йогата в терапията на болките в кръста

Разучава се ефекта на йогата в лечението на болките в кръста. В изследването, включващо 12-седмичен курс, са се включили редица учители и любители. Предвижда се записването на над 260 човека между 18 и 65 годишна възраст с подобни оплаквания. Според проф. Торгерсън, директор на университета в Йорк, отдел клинични изследвания, йогата предлага комбинация от физически упражнения и мисловно напрежение, което я правят подходяща за преодоляване на въпросните симптоми. Ако резултатите се окажат добри, това би бил един сравнително евтин подход със значително влияние върху качеството на живот на хората, страдащи от болки в кръста.

Йогата осигурява гъвкавост на тялото и мускулна издържливост, като разтяга и укрепва самите мускули. Специалните часове по йога се предвиждат за ноември тази година, в различни градове във Великобриатния. Треньори ще бъдат обучени за целта йога-специалисти. Оценката ще се базира на сравнението на резултатите от нормални упражнения за половината пациенти, както и за по-специфични - за другата половина. Планирано е проследяване на състоянието 6 месеца и 1 година след завършване на курса.

Упажненията ще бъдат съобразени с факта, че хората са начинаещи. Постепенно ще се повишават изискванията, а комбинациите от позите - ще стават по-сложни. От друга страна пациентите се предполага, че вкъщи също трябва да полагат усилия. Редовните йога упражнения подобряват общото състояние. Инструкторите са убедени, че тези специални часове ще предразположат хората към по-чести посещения на йога-салоните.

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Хранене и фитнес
реклама
Изгодни оферти
Още от Билки
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter