ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Натрапливи мисли - не можеш да избягаш от тях! (ІІ част)

Puls.bg   |   24 юли 2010   |   Коментари 0
   
   
Натрапливи мисли - не можеш да избягаш от тях! (ІІ част)

Първа част на материала

 

Натрапливите мисли се появяват при безплодно и безсмислено мислене, граничещо до общите представи за „дървено философстване“. Човекът при това се опитва да си даде отговор на въпроси, сходни с този защо свети слънцето. Понякога мислите се появяват от периодично без да имат натраплив характер и да водят до състояние на тревожност. След определен период от време обаче характерът им става постоянен.Една от проявите е стремежът към пресмятане, например колко крачки са до дома или четен или нечетен брой срички съдържа дадена фраза.Натрапливи мисли са и постоянните опити да се припомнят имена на литературни герой, термини, които не се използват, така също и връщане към неприятни спомени.В състояние на натрапливи мисли
Възможно е да се редуват периоди на натрапливи мисли с тяхното напълно изчезване, или редуване на периоди със слаба изразеност и други граничещи до крайности. В редки случаи мислите могат да прераснат в илюзии – съвкупност от идеи и представи, които не съответстват на действителността.Натрапливите мисли са признак не само на състояние на невроза, но и на други заболявания като слабоизразена шизофрения, маниакално-депресивна психоза. Тогава състоянието е неврозоподобно. Много рядко се появяват натрапливи мисли в състояние на лошо настроение при старческо слабоумие, които обикновено се базират на спомени по преживени тежки събития.Как да се справим със състоянието?
Преди всичко следва да се отстранят физическите и психически натоварвания, да се избегнат конфликтите и стресът. При положение, че натрапливите мисли са постоянни, е необходимо да се потърси специалист, психиатър. Колкото по-рано се започне лечение, толкова резултатът му ще е по-ефективен.
 

 

Лечението

е комплексно: медикаментозно, комбинация от психотропни лекарства, психотерапевтични методи, физиотерапия, наподобяваща спа процедурите и лечебна гимнастика.
 

 


Натрапливите мисли често са резултат от особеностите на характера. Състоянието най-добре се подава на корекция в детска възраст.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Метаболитен синдром - с какво ни заплашва?

реклама
Още от Здрав ум
реклама
Галерия
Няколко факти за хранителните разстройства...
Няколко факти за хранителните разстройства...
11 причини за слаба концентрация
11 причини за слаба концентрация
7 изненадващи признаци на депресия
7 изненадващи признаци на депресия
Убийци на концентрацията - кои са те?
Убийци на концентрацията - кои са те?
Изгодни оферти
Още от Релакс
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter
Инвестор-Пулс ООД © 2001+ Всички права запазени
Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor-Puls ltd. © 2001+ All rights reserved. Contact Us | Advertising