ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Техники срещу стреса

Puls.bg   |   22 октомври 2014   |   Коментари 1
   
   
Техники срещу стреса

Източник: Dreamstime

Как да се справим когато ситуацията е „под пара“ ни дават отговор следните три стъпки:

 

  • Осъзнайте, когато сте стресирани - Първата стъпка към намаляване на стреса е в това да осъзнаем това, което чувстваме като стрес. Как тялото ни се чувства, когато сте стресирани? Мускулите или стомаха ни напрегнати ли са, стегнати ли са? Стискаме ли ръцете си? Имаме ли повърхностно дишане? Трябва да сме наясно с нашата физическа реакция на стрес.Именно това ще ни помогне да регулираме напрежението, когато то се породи.

 

  • Идентифициране на нашия персонален отговор на стреса - Всеки реагира по различен начин на стреса. Ако сте склонни да се превърнете от ядосани или развълнувани към стресирани, то съотговор на стреса ще е най-подходящо да бъдат облекчаващи и успокояващи дейности. Ако проявявате склонност, стресът да се превърне в депресия, то най-правилният отговор ще е с облекчаващи, но стимулиращи дейности. Ако сте склонни да сте импулсивни в някои отношения, докато в други да сте по-пасивни - имате нужда от стрес облекчаващи дейности, които осигуряват едновременно комфорт и стимулация.

 

  • Запознайте се с техники, които работят за вас - Най-добрият начин за намаляване на стреса бързо, е чрез ангажиране на едно или повече от сетивата: зрение, слух, обоняние, вкус и осезание. Всеки човек реагира по различен начин на дадено сетивно възприятие, така че, трябва да намерите неща, които са успокояващи или тонизиращи за вас. Например, ако сте човек, който реагира на образи, можете да се освободите от стреса, като се обградите с възвишени образи. Ако реагирате повече на звуци, може да намерите звук на вятър, камбанен звън, любимо музикално парче или звук от фонтан, вода, които помагат за бързо намаляване нивата на стрес.

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (1)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

ivo     2014-10-23 19:00:00
mnogo tapa statia
1 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Здрав ум
реклама
Галерия
Можем ли да удължим живота си?
Можем ли да удължим живота си?
9 съвета за живот без стрес
9 съвета за живот без стрес
За повече настроение на работното място
За повече настроение на работното място
Няколко факти за хранителните разстройства...
Няколко факти за хранителните разстройства...
Изгодни оферти
Още от Взаимоотношения
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter